Neat Acoustics Petite Classic hangfal Gedeon Audio
szeptember 29, 2022 By Gedeon Audio Off

Megérkezett az új Neat Petite Classic hangfal!

2022 nyarán jelentette be az angol gyártó a Neat Acoustics Petite Classic hangfalat, ami a legelső, 1991-ben piacra dobott Petite sugárzó méreteivel megegyező lett. A legelső magyarországi példány meg is érkezett a forgalomba kerülés után 1 héttel!

Neat Acoustics Petite Classic hangfal Gedeon Audio

AMT magas dolgozik az ásványi anyagokkal erősített polipropilén mély-közép fölött és hátul úgynevezett “staggered tuning” bass-reflex kialakítást kapunk. A felső, nagyobbik cső gyárilag be van tömve szivaccsal, amit nagyobb szobák esetén javasolnak eltávolítani. Első próbák alapján én már a 25 m2-es szobában is nyitott csővel használom, hiszen egyszerűen csak mélyebbre megy és testesebbnek hat. Ez persze változhat járatással, szóval majd egy későbbi beszámolóban visszatérek erre.

Neat Acoustics Petite Classic hangfal Gedeon Audio

A limitált kiadású Petite 30-cal ellentétben a Petite Classic szatén fekete és szatén fehér színben kapható. Tartozék hangszórótakaró rács nincs hozzá, ami szokatlan, mert egyébként minden egyéb Neat hangfalhoz jár általában. Ára elég vaskosra sikerült a £1995 cédulával (kb. 930 000 ft,- és ez nyilván változik a forint romlásával/erősödésével), viszont az első hallgatások nagyon meggyőzőek.

Neat Acoustics Petite Classic hangfal Gedeon AudioNorma IPA-70B és Silent Angel Munich M1-re kötöttem járatni, így pedig nyitott, szuper részletgazdag hangja van (AMT magas sokat tehet róla gondolom), enyhe melegséggel a női vokáloknál és brutális térélményt produkál már most is. Ez utóbbi minden Neat dobozra igaz, hogy olyan távolságokat generál, amit nem sok alternatívánál tapasztalok, de a Ministra-val szemben kevésbé kontrasztos a közép és magas tartomány fénye. Az első 1 óra alapján azt mondanám, hogy jobban tetszik ez a Petite Classic, mint a Ministra vagy az SX széria.

Alaposan bejáratom és hamarosan érkezem a beszámolóval!

Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon