Dynaudio Contour 20i hangfal Gedeon Audio
június 5, 2024 By Gedeon Audio Off

Megjött a Dynaudio Contour 20i hangfal

Megérkezett a Dynaudio egy komolyabb lépcsőfoka, a Dynaudio Contour 20i állványos hangfal. A belépő, Emit széria után érdekes lesz megtapasztalni, hogy mekkora változást is nyújt ugyanazon gyártó “olcsóbb” és jóval drágább fejlesztése.

Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon

A 2-utas Dynaudio Contour 20i hangfal a széria egyetlen állványos megoldása. 28 mm-es Esotar 2i magas sugárzóval dolgozik, ami az úgynevezett “turbo” verziója a híres Esotar2-nek. Nagyobb kamrát kapott a még hatékonyabb csillapítás érdekében, illetve a sokat emlegetett Hexis belső dóm is adott, amely végeredményeképpen kevesebb nem kívánatos rezonanciát és még tisztább, simább frekvenciamenetet kapunk.

Dynaudio Contour 20i hangfal Gedeon Audio

A 180 mm-es mély-közép hangszóró is tovább lett fejlesztve az elődhöz képest, viszont változatlanul a saját fejlesztésű Magnézium Szilikát Polimerből (MSP) készítik, könnyűsúlyú alumínium alkatrészekkel, dupla ferrit mágnessel és fejlesztett felfüggesztéssel kiegészítve. A gyártó szerint meglepően nagy különbséget hoztak ezek a fejlesztések, ami finomságban, kontrollban és a színezés mértékében jelenik meg.

Dynaudio Contour 20i hangfal Gedeon Audio

A jellegzetes Contour megjelenést bűn lett volna elvetni, így maradt a továbbiakban is, de nem csak a design miatt. A front oldalra rögzített elálló elem alumínium, erre került rögzítésre a hangszórókészlet. Ennek hatalmas előnye, hogy rezonanciamentesen dolgoznak, elcsatolva a doboztesttől. A doboz belső csillapítása is kapott egy adag újragondolást, a gyártó elmondása szerint.

Dynaudio Contour hangfal Gedeon Audio

A doboz hátsó reflexes, single-wire WBT terminálos. Alap forma tekintetében kerekített és hátrafelé szűkülő, ami a szokásos belső, káros hullámok ellen dolgozik, hogy minél transzparensebb eredményt kapjunk.

Dynaudio Contour 20i hangfal Gedeon Audio

Első hallgatások alatt egy elképesztően teres, levegős és nyugodt hang fogadott. Mivel még erősen járatós ez a pár Dynaudio Contour 20i hangfal, így még várat magára a teljes beszámoló. Addig is meghallgatható előre egyeztetett időpontban.