VIABLE SC-6 T8 Spade csatlakozó Gedeon Audio
június 4, 2024 By Gedeon Audio Off

Az új VIABLUE T8 csatlakozók

A német VIABLUE még 2023-ban jelentette be, hogy leváltja a sok éve futó T6s csatlakozó családját, ami szinte a teljes termékkínálatot érinti. 2024 első felére meg is érkezett pár új kábel, amivel egy időben bejelentették, hogy immáron feketében is kaphatóak a gyári szerelt termékek.

VIABLUE SC-6 T8 jumper kábel Gedeon Audio

Az új VIABLUE T8 csatlakozók szép lassan az összes terméken megjelennek, kezdve most a hangfalkábelekkel (banándugó, villás) és összekötőkkel (RCA, XLR, toslink). A VIABLUE T8 Banana esetén ránézésre mintha ugyanaz lenne a T6s és T8, hiszen nem a designt szerették volna megváltoztatni, hanem a konstrukciót. A fő különbség a kontakt fejeknél található, pontosabban azok anyagvastagsága, foglalata és csavarmenete változott pozitív irányba. A T8-nál a kontaktfej tövénél található csavarmenetet átrakták a csatlakozóba, így már fordítva történik ennek rögzítése. Ettől és a kontakt fej vastagságából ered a masszívabb érzete a VIABLUE T8-nak. Összeszerelése jóval egyszerűbb és logikusabb lett, a kontaktfej töve a külső csavarral kerül rögzítésre és így szignifikánsan stabilabb a teljes felépítés.

VIABLUE SC-4 T8 hangfalkábel Gedeon Audio

Alapvető funkcionalitást és tartozékokat tekintve azonos a T6s és T8. Elemekre bonthatóak, cserélhetjük a fejet villásra, banándugóra és így ha elhasználódik vagy megsérül a csatlakozó, akkor pótolható bármely része utólag. Tartozékként kapunk hozzájuk szűkítőket, hogy a kábelnek megfelelően tökéletesen illeszkedjen a csatlakozó foglalatába. A csatlakozók változatlanul forrasztással rögzíthetőek a kábelre (megoldható anélkül is, de nem lesz annyira stabil a kontakt). Átlag felhasználás mellett a feltűnő különbség a hangfalkábel esetén a csatlakozóba való feszesebb illeszkedés a T8 javára.

VIABLUE SC-6 T8 Spade hangfalkábel Gedeon Audio

A T8 XLR, RCA és további csatlakozókat még nem volt szerencsém szétbontani, szóval ha a fent leírtaknál több változást látok, akkor mindenképpen beszámolok róla a jövőben.

VIABLE NF-S6 T8 XLR kábel

A T8 csatlakozókkal egy időben megjelent a Black Edition opció is a VIABLUE kínálatában, ami csupán annyit jelent, hogy már a gyári fekete kábelharisnyával is kérhetőek a németországi gyárban szerelt kábelek. Eredetileg csak a híres Cobra színben volt kapható mindegyik, ha a gyári szerelést preferáltuk.

VIABLUE SC-4 T8 hangfalkábel Gedeon Audio

Az új VIABLUE T8 kábelek folyamatos feltöltés alatt vannak és napokon belül az összes verzió megtalálható lesz a márkaoldalon.

  • VIABLUE termékek
  • Induló akció – 10% kedvezmény bármely T8 kábelre. Kuponkód: VIABLUET8

Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon