auralic ALTAIR G2.2 gedeonaudio hálózati zenelejátszó
június 10, 2024 By Gedeon Audio Off

Új lejátszókat és szoftvert mutatott be az AURALiC

audiocentrum.hu kuponkód gedeon

Először az idei HIGH END kiállításon lehetett személyesen találkozni az AURALiC legújabb fejlesztéseivel. Bemutatkozott az S1 hálózatképes lejátszó és a szinte „mindent tudó” ALTAIR Tesla G3 platformra épülő, G2.2 kiadása, de az ezekkel debütáló, új V10-es szoftver is említést érdemel.

auralic ARIES S1 gedeonaudio streamer

AURALiC S1: streamer, vagy DAC?

A gyártó azt tűzte ki célul, hogy saját kínálatához képest egy kedvezőbb ár/érték arányú lejátszót hozzon létre. Ami rögtön feltűnik, hogy az S1 kompaktabb és egyszerűbb formára épül, mint a szokványos AURALiC eszközök. De mi ez pontosan? Attól függ, hogy melyik változatát rendeled, mert létezik belőle ARIES S1 (digitális processzor és hálózatképes futómű), valamint VEGA S1 (ez kapott egy DAC modult, RCA és XLR kimenettel rendelkezik) kiadás. Amivel mindkét modell büszkélkedhet: a gyártó saját fejlesztésű Tesla G3 lejátszóplatformja. Utóbbi számos technológiát alkalmaz a jobb hangzás érdekében, közéjük tartozik a közvetlen memóriaelérés (DMA), közvetlen adatrögzítés (DDR), illetve a galvanikusan elcsatolt kialakítás. Mindkét S1 támogatja az AirPlay 2, TIDAL Connect és Spotify Connect klienseket, nem mellesleg már folyamatban van a Roon hitelesítés. Akik a maximumot szeretnék e forráseszközökből kicsikarni, opcionálisan megrendelhetik az S1 Purer-Power External Power Supply Unit nevű külső tápegységet, melynek beillesztése állítólag tovább javít a hangzáson.

auralic ARIES S1 gedeonaudio streamer

ALTAIR G2.2 hálózati zenelejátszó: az új fenevad

Az ALTAIR G2.2 megőrizte az elődjeitől megszokott, széleskörű funkcionalitását. Papírforma szerint high end hálózati zenelejátszó, de DAC vagy előerősítő módban is komoly hangzásra számíthatnak leendő tulajdonosai. Ez a termék is megkapta a Tesla G3 platformot, így a DDR funkció, Fusion DAC és galvanikusan elválasztott áramkör is olyan részletek, amelyek a korábbi ALTAIR-ban még nem voltak. Újdonság még az eARC-kompatibilis HDMI bemenet, melynek a tévé tulajok joggal örülhetnek.

auralic ALTAIR G2.2 gedeonaudio hálózati zenelejátszó

Lightning OS V10 szoftver

Az AURALiC 10.0 verziószámot viselő szoftvere részben utalás a cég fennállásának 10. évfordulójára, de tényleges funkcióbővítéseket ugyancsak tartalmaz. Ilyen a PureDAC és Tone Mode opciók bevezetése, melyek a cég közleménye alapján még szebb hangzást eredményeznek. A friss firmware verziót internetről letölthető frissítésként tudják elérni az AURALiC tulajdonosok.

A mücheni HIGH END kiállításon bemutatott termékek már rendelhetők az AudioCentrumnál. Ami pedig az árakat illeti:

  • AURALiC ARIES S1: 789.990 HUF
  • AURALiC VEGA S1: 789.990 HUF
  • AURALiC S1 Purer-Power External Power Supply Unit: 389.990 HUF
  • AURALiC ALTAIR G2.2: 2.349.990 HUF

auralic ALTAIR G2.2 gedeonaudio hálózati zenelejátszó

Ha te is komolyabb hálózati zenelejátszót keresel, akkor mindenképpen nézz körül a shopban is, vagy pedig jelentkezz be egy demóra és kipróbálhatod a Gedeon Studioban legnépszerűbb streamer készülékeket!

gedeonaudio youtube követés