teljes modern hifi szett 370000 ft gedeonaudio monitor audio monitor 300 és yamaha r-n402 erősítő
február 14, 2021 By gedeon Off

Modern HiFi Szett 370 000 Ft,- alatt – Monitor Audio Monitor 300 Hangfal és Yamaha R-N402D Hálózatos Erősítő

Örömmel hozom vissza a “régi” hifi szett ajánlós bemutatókat, aminek a fő lényege az volt, hogy minél jobb ár-érték arányú kombókat mutassak átlag nappalis felhasználásra. Ez magába foglalja az erősítőt, forrást és hangfalat, ami esetünkben kifejezetten rugalmas, mind funkcionalitás és jövőbeni fejlesztések szempontjából. A mai főszereplők a Monitor Audio Monitor 300 hangfal és a Yamaha R-N402D hálózatos sztereó erősítő, ami külön-külön vásárolva se drága, de szettben jelenleg 369 990 Ft,-ért kapható limitált ideig.   yamaha r-n402 erősítő gedeonaudio.hu Mik az átlag nappalis igények? A TV hangjának tuningolása, egyszerű és gyors csatlakozás bármely telefonról vagy laptopról, Bluetooth, Spotify Connect, esetleg Tidal és természetesen legyen benne bőségesen erő, ha éppen vagányabb élményre vágyunk. Pont ezt kínálja a mai szereplőnk, hiszen a 150 000 Ft,- körüli árfekvés ritkasága, a Yamaha R-N402 erősítő lefed minden modern igényt.

yamaha r-n402 erősítő gedeonaudio.hu

Az erősítőt a MusicCast applikáción keresztül vezérelhetjük, ami az alapvető, távvezérlőn is megtalálható funkciókon kívül a streaming szolgáltatásokat és multiroom lehetőségeket jelenti. Itt érhető el az internetrádió, USB tároló kezelése, DLNA, Tidal, Qobuz, Pandora, Deezer, viszont az AirPlay és Spotify Connect automatikusan, illetve applikáció nélkül is könnyen indítható. Ha több MusicCast kompatibilis Yamaha eszközünk is van, akkor mindegyiket ezen applikáción keresztül látjuk. Ennek a lényege, hogy több szoba esetén könnyen állíthassuk a hangerőt, zenét, forrást, vagy akár ha csak véletlenül bekapcsolva maradt a fürdőben a zene, akkor ezt a lakás bármely pontjáról kikapcsolhatjuk. Mindezeken túl még kétirányú Bluetooth kapcsolatot is kapunk, ami fogad és küld is jelet bármely Bluetooth kompatibilis eszközre.

A MusicCast rendszerről itt tudhatsz meg többet – MusicCast.hu

yamaha r-n402 erősítő gedeonaudio.hu

Ha mindez nem lenne elég, mert miért is lenne, akkor a Yamaha R-N402 csatlakozási lehetőségei maximalizálják a felhasználói élményt. Ethernet aljzat, WiFi antenna, optikai, koax, USB-A és vonalszintű analóg RCA fogadja a különféle forrásokat. A DA konverziót egy BurrBrown 24-bit/192 -kHz-es chip végzi, legyen az FLAC, WAV vagy akár natív 5.6 MHz DSD jel. Klasszikus igényekre a DAB+ és FM rádió lesz a megoldás, bár a fent említett funkciók mellett ez várhatóan nem sokakat érint. Hasznos, hogy akár két pár hangfalat is ráköthetünk, amivel kábelesen egy másik szobába is elvezethető az R-N402 tudása.

yamaha r-n402d erősítő gedeonaudio.hu

monitor audio monitor 300 hangfal gedeonaudio

Az új, 4. generációs Monitor széria legnagyobb álló példánya a 2.5-utas Monitor Audio Monitor 300 hangfal, ami méretét és árát tekintve sokaknak kecsegtető lesz, pláne ha ezen árfekvésen belül keressük a megoldást egy relatív nagyobb szobába. A 99.3 cm magas és 20 cm széles sugárzó 2 x 165 mm-es mély és 1 x 165 mm-es mély-közép hangszórót kapott, mindkét esetben az úgynevezett MMP II konstrukcióval. A polipropilén alapot fém szemcsékkel keverve magasnyomású injekciós öntés útján formálják specifikus keménységűre és vastagságúra, hogy minél pontosabb munkát végezzen a membrán. Ezek fölött a gyártótól már megszokott alumínium-magnézium alapú, kerámia bevonatú C-CAM magas dolgozik a felső frekvenciákon.

monitor audio monitor 300 hangfal gedeonaudio

A dupla kamrás konstrukció hátsó reflexbe torkollik és a jellegzetes csőhangot, turbulenciát a Hive II design semlegesíti. A barázdás cső vezeti a levegőt, amely nagy terhelés mellett ugyancsak generálhat valamilyen hangot, de ez extrém esetben jelenik meg és jóval alacsonyabb szinten, mint egy mezei bass-reflex nyílásnál. A Monitor 300 lábazata négy külön fém elemből áll, amit külön-külön dupla csavarral kell rögzíteni. A szokatlan kúpos tüske finomhangolható és nem is annyira éles, mint amit megszoktunk, szóval óvatosan helyére rakva nem is feltétlen fogja felsérteni a parkettát. Egy decens tüske alátétet azért nem árt beszerezni, mivel nem tartozék.

monitor audio monitor 300 hangfal gedeonaudio

A Yamaha R-N402 és Monitor Audio Monitor 300 szett több szempontból is szokatlan, hiszen a Monitor az ismerős anyaghasználatok ellenére mégsem annyira jellegzetes, mint amit korábban megszoktam a gyártótól. A C-CAM magasak ugyan aranyozott változatban hallhatóak a Bronze és Silver sorozatban, mégis az alap koncepció ellenére a legfelső sáv nyugodtabban szól. A közép-felső szekció kap több figyelmet és fényt, ami megragadja a fókuszt azonnal, és itt már érzékelhető a Monitor Audio-s aprólékosság is. Az emberi beszéd és vokálok halk hangerő mellett ugyancsak csendesebbek, míg szép lassan feljebb emelve egyre közelebb lép felénk. Pont ez a képesség az, ami a belépő kategóriában a vásárlókat megfogja majd, hiszen szép kontraszttal demonstrálja a hifi érzetét és értelmét. A Monitor 300 méretéből és hangszórókészletéből fakadhat egyfajta félsz, hogy ez biztos minden esetben hangos lesz és/vagy minimum mély erős, de erről szó sincs. Az alsó frekvenciák kontrolláltak, kemények és határozottan középre rendezve lüktetve szólalnak fel. Folyós és burjánzó basszusokat egyszer sem tapasztaltam, talán a fázistolással megjelenő hangok voltak vastagabbak, mint a mono jelek, de ez általánosnak nevezhető.

teljes modern hifi szett 370000 ft gedeonaudio monitor audio monitor 300 és yamaha r-n402 erősítő

Karaktere végett nem tudok ráfogni egy specifikus stílust, hogy mire való jobban. Azt érzem, hogy a Monitor 300 egyfajta mindenes irányt képvisel, ahol a fő szempont a nappaliba integrálás és a teljes család vegyes zenei igényének kielégítése. A 240 000 Ft,-os ár egy ekkora dobozért felüdülés és ajánlott is meghallgatni, ha 25 m2 feletti térbe keresed az igazit. A Yamaha R-N402D még mindig egyedülálló a funkcionalitásával és árával, ami mellé szettben akár az új Bronze generációt is választhatjuk. Szobaméret és büdzsé alapján ezen irányba elindulva a legtöbben megtalálhatják a nekik való tökéletes szettet.

Monitor Audio és Yamaha forgalmazó – ExtremeAudio.hu

A szett ajánlat – Monitor 300 + R-N402

Kompakt alternatíva – Bronze 100 + R-N402

A teljes teszt: