Monitor Audio Bronze 500 hangfal Gedeon
október 2, 2020 By Gedeon Audio Off

Napló: Monitor Audio Bronze 500 hangfal beüzemelés és első tesztelés

Az első “napló” bejegyzésben már említettem, hogy úton van egy Monitor Audio Bronze 500 hangfal teszt is a Musical Fidelity M2si társaságában. Kedd óta vannak itt, de csak ma tudtam leülni velük foglalkozni, mert be kellett fejeznem a Natural Sounding tápkábel tesztet, amit ma délelőtt raktam ki és már olvashatod is!

Natural Sounding Master tápkábel Gedeon

A Musical Fidelity M2si-t már hallgattam egy kicsit a Revel 228Be-n, de nyilván az annyira indokolatlan párosítás, hogy el is engedtem, de ma kicsomagolásra került az új Bronze 500 urban grey színben. A színe zseni lett, kifejezetten jól néz ki az itteni környezetben, viszont a gyári lábait nem raktam fel, mert a Revel-hez járó márványlap és FOQ rezgéscsillapító alátét úgyis többet hoz, szóval azok maradtak.

Monitor Audio Bronze 500 hangfal Gedeon

Az új Bronze 100 esetében a magasak kapcsán volt már egy rövid tapasztalásom, ami a Rega Brio és QED XT400 mellett jobban magasba húzott, mint ez a Musical Fidelity párosítás. Ez talán már egy tanácsnak is mondható, hogy érdemes steril hangú kábelezést választani és magasban finomabb hangú elektronikát kötni az új generációhoz, hogy kellő szeparációval szóljon a magas sugárzó.

Musical Fidelity M2si erősítő Gedeon

A kettő együtt érdekes élményt ad, de még nem lövök le semmit, adok nekik pár napot, mielőtt valamelyikről jön a dedikált teszt.

Monitor Audio Bronze 500 hangfal Gedeon