Kinki Studio EX-B7 erősítő Gedeon
február 7, 2022 By Gedeon Audio Off

Nálam járt! – Kinki EX-B7 monoblokkok és Meitner MA3 streamer

Egy újabb fontos mérföldkőnek nevezném ezt a beszámolót, hiszen pár olyan aspektusára mutatott rá a hifizésnek, amit értettem, tudtam, de ilyen direkt módon még nem tapasztaltam. Két kedves vásárlótól kaptam kölcsön egy pár Kinki EX-B7 monoblokkot és egy Meitner MA3 streamert. A rövid történet annyi, hogy hangfalakat jöttek hozzám keresni a Kinkik mellé, végig is néztünk több lehetőséget, majd nálam is maradt minden, hogy nyugodtan hallgassam meg és esetleg számoljak be róla, ha van kedvem, időm. Nos, ilyen hanghoz biztos, hogy mindig is lesz kedvem, szóval ugorjunk is bele!

Kinki Studio EX-B7 erősítő Gedeon

A termékek specifikációi a lent található linkeken keresztül megtekinthető, most ezek taglalásával nem húznám az időt, inkább csak a személyes tapasztalatok megosztására fókuszálok. A teljes lánchoz a kábelezést is hozta magával a tulajdonos, ami egy pár VIABLUE NF-S6 XLR összekötő volt, Titan Audio Helios Signature mindkét monoblokkhoz és egy nálam lévő VIABLUE X-60 a Meitner MA3 streamerhez. Ez utóbbi egy streamer/DAC és előerősítő kombó, ára pedig valahol a $9700 körül mozog, szóval nem egy tablet kategória. Az 1 pár Kinki EX-B7 végfok ára $3498, ami többségében az Audio Solutions Figaro BL hangfalat hajtotta nálam. Hangfalkábel VIABLUE SC-4 T6s, betápkábel Titan Audio Eros Signature, elosztó Titan Audio Helios (úton az új Eros modell). Oks, de hogy is szól ez?

Meitner MA3 streamer Gedeon

“Legjobbat” ritkán hall az ember, de ez mindenképpen a top hangok között, amit az elmúlt években tapasztaltam. Ennek ellenére megvannak a “gyengeségei” is, ahogy minden terméknek, persze egészen más módon, mint egy adott árfekvés alatt. Szóval első blikkre arcon is csap, hogy mennyire lepucolt hangot kapunk. Sehol egy összemosódás, kosz vagy zaj jelenlét, minden borzasztóan, de nagyon-nagyon tiszta! A hangok pozíciója tűegyenes és tűpontos, mint például Billie Eilish – Your Power középre helyezett hangja. Széllességben jól megfogta, nem hangfaltól hangfalig terjedt a hangja, szűk sziluettel kontrollálta végig a zenék egyes történéseit.

Meitner MA3 streamer Gedeon

Karakterét tekintve van azért benne egy kis nyers és “száraz” érzés, de nem erősen, csak enyhén. Annyira elém dobott minden nüansz részletet, hogy szokni kellett a fülemnek a hallottakat az első napokban, mert van egy kompromittáló stílusa, kegyetlenül ‘őszinte’ akar lenni. A részletek, amik alapból realisztikussá teszik az élmény (de nem természetessé!), erősen ki vannak emelve, mind a közép és felső tartományban. Ez a részletezőképesség és stílus az, amitől a “nyers és száraz” szó eszembe jutott, de ez a hallgatási élményt végig is kísérte, zenei stílusoktól függetlenül. Son Lux – Only tracknél a dobseprűtől eredő hangok olyan hangosan jelen voltak végig, hogy szinte az énekhanggal egyenlő magasságba hozta. Ezt mindenki maga döntse el, hogy jó vagy rossz, de a részletezés szintje tényleg ennyire extrém lett.

audiocentrum.hu kuponkód gedeon

Audio Solutions Figaro BL hangfal Gedeon Audio

A szeparáció olyan erőteljes volt hang és hang között, ami már-már klinikai szint. Lézerrel vágott széle van mindennek, ha valami elhallgat előttünk, akkor az mintha késleltetés nélkül el is tűnne és követi a síri csend. Ebből fakad a rendezettség érzet, a bonyolult zenéket könnyedén szétbontja és adagolja a részleteket, de a fent említett szigorú módon.

Kinki Studio EX-B7 erősítő Gedeon

A basszusok kiterjesztése nagyon jó, a Figaro BL olyat is megmutatott Luigi Tozzi zenéin, amit talán csak a Norma IPA-140-nél tapasztaltam eddig. Textúra és artikuláltság ugyancsak nagyon jó, részletezi a mélyeket, nem csak lökdösi bután elénk, ami lehet logikusnak hangzik, de sajnos nem alapvető képesség ez, még ilyen árfekvésben sem. Hátránya, hogy a rosszul kevert zenék alsó frekvenciás hibáit is közvetíti, így pedig egy-két nagy kedvenc zene “hallgathatatlanul” gagyi lesz, mert elkezd puffogni 30-55 Hz között. Nem nagy stúdióknál mixelt zenéknél gyakori, hogy maga az előadó csinálja a mix/mastert is, az ebből fakadó végeredmény pedig jóval erősebben kijön ezen a szetten.

Meitner MA3 streamer Gedeon

Jogos felvetés a tapasztaltak után, hogy akkor melyik komponens is szól így, vagy melyiknek a tulajdonsága az, ami. A Figaro BL-t jól ismerem és nagy öröm hallani, hogy mekkora szintig el lehet húzni a tudását. A Meitner MA3 streamert bekötöttem Norma IPA-140 mögé is, és a szeparációs képesség, térábrázolás, részletezés és mélységérzet ugyanúgy megjelent, nagyon hasonló határozottsággal, mint amit a Kinki verziónál hallottam, de a harapós érzet nélkül. Szóval maga a Meitner zseniálisat dobott az élményen, de finom és semleges stílusban, könnyen tudtam bárhova bekötni, mert a tudás megjött a ‘negatív’ hatások nélkül. A nyers, analitikus vonal a Kinkitől jött, az vitte el az élményt tűegyenes határozottságba, szóval csak óvatosan a párosítással, mert egy kemény hangú, magasba húzó sugárzóval ez biztos, hogy sok lesz már egyes hallgatóknak.

Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon