Quadral Aurum Galan 9 hangfal Gedeon
október 9, 2020 By Gedeon Audio Off

Napló: Quadral, Mark Levinson, Audioquest

A mai nap a Quadral Aurum Galan 9-é, végső tesztelést ma szeretném befejezni, amit különböző összeállításokon fogok csinálni. Először a Mark Levinson 5805 erősítő és 5101 streamer/SACD lesz mögötte VIABLUE SC-6AIR hangfalkábelekkel és Audioquest Water XLR / RCA összekötőkkel. A földön az Audioquest Niagara 3000 és jelenleg egy LessLoss DFPC Signature + Nordost Frey 2 tápkábel van az erősítő és forrás mögött.

Tudom tudom, túlzás a Quadral mögé, már csak az árakat nézve is. De meglepődne mindenki, hogy mekkora kategória ugrás történik, ha minden elem gondosan van kiválasztva. Ez nagyon nem úgy szól most, mint egy 710 000 Ft,-os hangfal. Mindig mondom, hogy egy “olcsóbb” hangfal + drágább kiegészítős rendszerben a középkategóriától kezdve felfele nagyon érdekes eredményeket kaphatunk.

Később átkötök egy új erősítőt is (árban az indokoltabb ide), aminek az első magyarországi példánya került a minap hozzám, de az legyen meglepi!

Mark Levinson 5805 erősítő és Mark Levinson 5101 streamr

A forrás és erősítő között XLR és RCA is használható, viszont akkora különbség van a kettő között, hogy el is ment a kedvem az RCA használatától. Kinyílik minden, a dinamika tartomány mintha sokszorosára nőne és a csendes pontokból történő kirobbanás a Son Lux dobos zenéinél elképesztő XLR összeköttetéssel. Erről majd írok egy beszámolók, mert az összekötő kábel itt legalább annyit ad az összképbe, mint maga az erősítő vagy hangfal. Megdöbbentő a differencia…

Audioquest Water összekötő kábelMivel nem volt ugyanolyan szériából XLR és RCA kábelem, így gyorsan kértem egy garnitúrát az Audioquest Magyarországtól és pár órával később már itt is volt, szóval este már ezekkel röfögött a hallgatás.

Grékó, az audiofil kutya

A Mark Levinsonok hangja elég érdekes élmény, pláne a Revel sugárzókkal. Kifejezetten egyenes, majdhogynem megfoghatatlan és nehezen írható lesz. Még kell nekik adni pár napot, hogy megtudjam fogalmazni az élményt.

Mark Levinson 5805 erősítő és Mark Levinson 5101 streamr