Keresés
JBL Authentics hangfalak Gedeon Audio
szeptember 19, 2023 By Gedeon Audio Off

Retro rádió kinézetű JBL Wi-Fi hangrendszerek jönnek

A JBL magabiztosan hozta vissza az 1970-es évek hangulatát, amikor újjáélesztette az L100 Classic hangfalat, majd komplett szériát teremtett köré, tovább erősítve a nosztalgiahullámot. A legújabb, Authentics nevet viselő, vezeték nélküli hangrendszer termékcsalád is e koncepcióra épül.

JBL Authentics hangfalak Gedeon Audio

Az új Wi-Fi hangrendszereket tartalmazó JBL Authentics széria három taggal fog startolni (ezek név szerint Authentics 500, Authentics 300 és Authentics 200). Funkcióik között beépített Wi-Fi, Bluetooth és hálózati kliensek szerepelnek. Utóbbiak közé tartozik AirPlay, Spotify Connect és Chromecast támogatottság. A gyártó saját fejlesztésű JBL One telefonos alkalmazásáról a kliensek vezérlésére és egyedi EQ beállításokra is lesz lehetőség.

JBL Authentics hangfalak Gedeon Audio

Mindegyik Authentics hangrendszer automatikus önbeállítást végez, melyhez a környezet akusztikai adottságait veszik figyelembe. Alexa és Google asszisztens alapú vezérlésre egyaránt alkalmasak, bár e funkciók létjogosultsága Magyarországon egyelőre korlátozott. Szolgáltatásaikhoz prémium megjelenés társul. Alumínium kerettel és műbőr bevonattal tette vonzóbbá megjelenésüket a gyártó. Emellett az 1970-es évek előtt tisztelgő Quadrex szivacsos előlap is része a vizuális felhozatalnak.

JBL Authentics hangfalak Gedeon Audio

Az Authentics 500-ban három 2,5 cm-es magassugárzó, három 7 cm-es középsugárzó és egy 16,5 cm-es mélysugárzó található. Az összteljesítménye 270 W, érdekesség, hogy Dolby Atmos zenék dekódolásra is alkalmas. Utóbbi kimaradt az Authentics 300 (100 W teljesítmény, 2 db 2,5 cm-es magassugárzóval és egy 13,5 cm-es mély/középsugárzóval) illetve Authentics 200 (90 W teljesítmény, 2 db 2,5 cm-es magassugárzóval és egy 12,5 cm-es mély/középsugárzóval) modellekből. A középső, 300-as típus beépített akkumulátorról is képes üzemelni.

Árak tekintetében várhatóan 630/430/330 eurónak megfelelő forintos összegekre lehet majd számítani. A fekete színben érkező JBL Authentics hangrendszerek szeptember közepétől kerülnek forgalomba. Ha szeretnéd kipróbálni a régies külsejű, de modern alkatrészekből gyártott JBL Classic hangsugárzókat, akkor több is megtalálható belőlük a Stúdióban. Előzetes bejelentkezést követően itt kipróbálhatod, hogy mire képesek a nosztalgikus hangdobozok!

Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon