Keresés
DALI RUBIKORE 2 hangfal Gedeon Audio
július 10, 2024 By Gedeon Audio Off

RUBIKORE néven jön a DALI új hangfalszériája

Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kuponA dán székhelyű DALI legújabb audiofil termékcsaládja a korábbi RUBICON frissítése. Öt modellt tartalmaz és izgalmas fejlesztéseket örökölt a gyártó új zászlóshajójaként ismert KORE hangsugárzóból. Lássuk az újoncokat kicsit közelebbről! 

DALI RUBIKORE 2 hangfal Gedeon Audio

A DALI RUBIKORE széria két álló (RUBIKORE 8 és RUBIKORE 6), egy állványos (RUBIKORE 2), egy falra akasztható (RUBIKORE ON-WALL), valamint egy házimozi célokat szolgáló LCR (RUBIKORE CINEMA) hangsugárzóból áll. Érdekesség, hogy az ON-WALL és LCR magassugárzó modulját el lehet forgatni attól függően, hogy vízszintesen vagy függőlegesen lesz elhelyezve a doboz. 

DALI RUBIKORE CINEMA házimozi gedeon audio

A cég több, mint 40 éves fennállása alatt szerzett tapasztalatokból sokat kamatoztat, de ahogy a névben lévő „KORE” sejteti, az aktuális referenciamodell volt a fő ihletforrás. Utóbbinak köszönhetően ezekben a dobozokban új fejlesztésű, kettős mágnessel hajtott SMC Clarity Cone mély/középsugárzók dolgoznak. Másik említést érdemlő részlet, hogy a keresztváltókat is jobbra cserélték. Immár SMC KORE vezetők és Mundorf kondenzátorok járulnak hozzá a veszteségcsökkentéshez. 

DALI RUBIKORE 6 sztereo hangfal gedeon audio

A KORE-ban alkalmazott EVO-K mintájára új hibrid magassugárzót is kifejlesztettek a mérnökök. A dóm mágnesének hézagjában nem alkalmaztak ferrofluid folyadékot, ami állítólag jobb felbontást eredményez. Az egyedi „Continuous Flare” elnevezésű reflexcsövek ugyancsak szerepet játszanak a korábbi generációt felülmúló hangzásban. 

DALI RUBIKORE 8 hangfal gedeon audio

A prémium megjelenésre sem kevés figyelmet fordítottak: a Dániában, kézzel gyártott hangfalak magasfényű fekete, fehér, illetve dió kiadásban kaphatók. Létezik még fényesre polírozott Maroon opció is, de utóbbi csak a RUBIKORE 2, 6 és 8 esetébe igényelhető. 

Ha érkezik a Studioba valamelyik RUBIKORE hangfalból, mindenképpen jelezni fogom a YouTube csatornámon, ahol további részletes bemutatókat, teszteket találsz! 

gedeonaudio youtube követés