január 13, 2020 By Gedeon Audio Off

Soltanus Euridiche elektrosztatikus fejhallgató teszt

Az Allegro Audio-nak készített második bemutató filmem volt az Euridiche elektrosztatikus fejhallgatók debütálása. Elsők között volt szerencsém meghallgatni ezt a szokatlanul igényes három fejhallgatót, amelyről egy egészen kimerítő tesztet is sikerült készítenem.

Zoltántól, a termékek fejlesztőjétől kapott bemutató levél egy részletét másolom be alább, aminél pontosabb és nyersebb információt nem is tudnék megosztani:

“A termékek több éves mérnöki kutatás-fejlesztés eredményei. Az Euridiche szériában találkozik a legújabb high-tech számítógép vezérelt 3D nyomtatási technológia a teljes mértékben öko-barát, bio-lebomló (növényi alapú) műanyag alkatrészek formájában az ősi, jól bevált természetes kézzel varrt bőrrel. A 3D nyomtatási technológia lehetővé teszi olyan bonyolult alkatrészek létrehozását, amit más, hagyományos technológia nem. Ez is hozzájárult a más fülhallgatókban nem használt teljesen új megoldások alkalmazhatóságához.

Szem előtt tartva a legmagasabb szintű, eddig nem tapasztalt hangélményt, a maximális ergonómiai követelményekkel. A természetes anyagok lehetővé teszik a több órás zavartalan zenehallgatást (izzadás nélkül).

Négy új találmány van felhasználva az Euridiche szériában:

  1. Osztott kétutas sztátor felépítés a fokozott térhatás elérésére. A magas szekció a membrán elülső felén van, a közép-basszus a membrán középső és hátsó felén. Az osztás hangváltó nélkül történik, minden fázistorzítás nélkül, mint a világszerte értékelt, jól bevált Soltanus Virtuoso elektrosztatikus hangsugárzóknál. Így a hangkép nem középről jön mint a többi fülesnél, hanem bizonyos szögben elölről, hasonlóan mint a hangfalak a szobában. Így a színpad nem csak középen jobbra-balra van, hanem előttünk is, mint egy koncereten.
  2. Szabályozható frekvenciamenet 3 lépésben a fülhallgatón magán, kéznél van. A magastartomány szabályozható 2 dB-es lépésekben a felvétel, erősítő, felszerelés, ízlés függvényében.
  3. Nagy nyitottsági százalékkal, az AERO döntött szegmensekből felépített irányított sztátor, ami fokozza a térhatást. A szegmensek a légáramlást elölről hátra irányítják. A hang a fülre szög alatt érkezik, nem teljesen oldalról. A 2 nagy modellben a fülkagyló is teljesen besegít a térélmény létrehozásában, mert teljesen belefér a párna belsejébe.
  4. Könnyen, a felhasználó által cserélhető membrán kapszula-betét. Az egyetlen dolog ami az évtizedek alatt elhasználódik az iszonyúan vékony 2 mikrométeres Mylar fólia. Minden megvásárolt füles-meghajtó-kábel szetthez a dobozban jár egy pár membrán betét. A csere forrasztás nélkül néhány csavar oldásával bárki által elvégezhető (ilyen nincs más a világon). Egyébként minden alkatrész beszerezhető, cserélhető.”

A nyers információk után a vizuális tartalom:

Forgalmazó – https://www.allegroaudio.hu/