július 19, 2020 By Gedeon Audio Off

Top 3 Tesztzene

Gyakran látom, hogy tesztzenék után kutatnak emberek és ajánlásokat várnak egymástól. A gond ezzel az, hogy hiába szól jól egy szám, vagy van benne kellő finomság, hogy rámutasson egy rendszer képességeire, a hallgató nem tudja, hogy mihez képest is szól jól vagy rosszul majd. Elöljáróban azt érdemes tisztázni, hogy tesztzene bármi lehet, minőségétől függetlenül. Attól lesz “teszt”, hogy ismered a sajátosságait és tudod, hogy mennyire változtat a hangján egy új rendszer, vagy akár csak egy-egy komponens, amit kicseréltél. Az elmúlt évek során rengeteg zenét végignyüstöltem és az alábbi 3 lett az úgynevezett (jelenlegi) végleges tesztzeném. Ezekből elég csak 20-30 másodpercet hallgatnom és felismerem a differenciákat, így lokalizálni tudom a finom változásokat is.

audiocentrum.hu kuponkód gedeon

Julia Jacklin – Body

Az abszolút kedvenc tesztzeném, ezzel kezdem a hallgatásokat mindig, ha van rá mód. Relatív egyszerű hangzás, de minden tartományt rendesen dolgoztat és szépen rámutat sajátosságokra.

Buddy Guy – Anna Lee

Ezt a számot csak nem rég ismertem meg egy kolléga hifistától és kapásból elkapott az érzés, hogy ezt berakom a tesztanyagok közé. Hangszerek természetessége, tér, szeparáció és vokál szempontjából is tökéletes anyag. Nem vagyok egy blues rajongó, de itt pont jó arányokat kapunk, szóval még zenének is szuper.

Manu Delago – A Step

Talán sokaknak már ezt sem kell bemutatni, hiszen sokszor említettem videókban. A handpan hangszer finom hangja gyönyörű minőségben lett felvéve, majd rájön egy tiszta vokál, ami a rendszered presence élményére nyíl egyenesen rámutat. A szám közepénél már egy finom, de súlyos mély is megjelenik, amelynek egy távolba guruló lecsengése van. Erre nem sok sugárzó ad rálátást tökéletesen, de ha egyszer meghallod az anyagban lévő tartalékot, akkor ezt fogod keresni minden új terméknél és rendszernél.

Borítókép forrás – npr.org