július 19, 2020 By Gedeon Audio Off

Új AURALiC G2.1 Széria

Az etalonnak minősülő AURALiC G2 szériája tovább emeli az iparág szintjét a G2.1 típusszám alatt.

Új váz és burkolat

A G2.1-ben a gyártó javította a szerkezet mechanikus csillapítását, illetve árnyékolását, egy a korábbinál összetettebb, kettős burkolattal. A külső váz, ami egyúttal a szerkezet merevségét is adja, továbbra is magas szilárdságú alumínium. Ebbe került beépítésre egy második, réz “készülékház”, ami magát az elektronikát tartalmazza, és a korábbinál is jobb (EMI) árnyékolást biztosít. A készülék alatt új, nehézsúlyú “alvázat” találunk, ami tovább merevíti a G2.1 készülékeket. Mindez a szerkezet pedig 4 db újonnan fejlesztett lábon nyugszik, aminek a belsejében 6 db, eltérő merevségű rugót találunk. A 6 db rugóból és 4 tárcsából álló szendvics szerkezetű lábak nem bízzák a véletlenre a készülék elcsatolását, hiszen azok pontosan a G2.1 modellekhez vannak hangolva.

Erősebb USB csatlakozások

Az új, G2.1 modellek USB portjai a korábbinál nagyobb áramot képesek biztosítani a nagyobb fogyasztású külső eszközöknek. Vagyis a nagy, vagy csak rakoncátlanul ingadozó fogyasztású külső merevlemezeket is magabiztosan kezeli az AURALiC lejátszók legújabb generációja. 

CD lejátszás és CD rip funkció

Az AURALiC mérnökei meghallgatták a felhasználók kéréseit, és az új Lightning OS 7.0 érkezésével elérhetővé teszik a CD lejátszás USB-n keresztül, méghozzá nem is akármilyen módon! A lemezek beolvasása során a készülék minden egyes szektort többször beolvastat a külső eszközzel, hogy a lehető legpontosabb adatfolyamot tudja kinyerni a lemezről. A kiolvasott adat természetesen az AURALiC saját memóriájába kerül, amiből már a G2 sorozatra jellemző, nagy pontosságú órajelét használva kerül lejátszásra. Így például az ARIES G2.1 – egy olcsó CD meghajtó hozzáadásával – sokkal jobb hangú CD transzportként lesz képes funkcionálni, mint számos drága futómű.
Ha pedig már kiolvassa a készülék az adatot, természetesen nem marad el az elmentés lehetősége sem.

Árazás

A G2 család eddig is a high end digitális lejátszás csúcsát képviselte, ezért az új G2.1 csak tovább csiszolta az eddig remekül bevált koncepciót, így az új modellek ára sem emelkedik jelentősen az elődökhöz képest. A pontos árakat itt megtalálod – audiocentrum.hu/auralic

G2 egyedi rendelésre

Az AURALiC nem feledkezik meg azokról sem, akik még csak most tervezték egy-egy G2 modell beszerzését. A kifutó G2 család tagjait egyedi megrendelésre, korlátozott ideig továbbra is elkészíti az AURALiC.