augusztus 15, 2020 By gedeon Off

Új Hegel H95 erősítő

A Hegel leváltja a belépő H90 erősítőt és a H95 lép a helyére! Alap koncepció szempontjából megegyezik a két modell, de ugyanazon árfekvésben egy újratervezett elektronikát kapunk, hogy az ár-érték aránya az eddiginél is erősebb legyen.

A modern hálózatos termékek nagy hátránya, hogy a kor fejlődésével nem képesek hosszútávon lépést tartani, feltéve, hogy a gyártó utólagosan nem frissíti azokat. A Hegel H95 erősítőket ez nem veszélyezteti, hiszen utólagos költség és bajlódás nélkül tölthető majd le minden újdonság, amit egy integrált streamertől elvárhatunk. A DAC szekciót újratervezték a nagyobb modellek példáján és kapott egy extra kis toroid trafót is, ahogy azt a H120 esetén láthatjuk.

A digitális források kényelme egyre többeket ér el, még a legnagyobb lemezgyűjtőket is. A Hegel ezt a tendenciát felismerve a teljes digitális jelfolyamot szigorúan kontrollálja már az “alap” integrált erősítőknél is. A lényegre törő és sallangmentes hangért a szokásos SoundEngine 2 technológia is maradt a H95-ben. A torzítás jóformán mérhetetlen, amely a jellegzetes Hegel hang mélyreható stílusáért is felel a többi fejlesztés mellett. Mivel a csillapítási tényező már itt is több, mint 2000, ezért a membránok kontrollálása a nagyobbik modellekkel megegyezően hatékony lesz. A 2 x 60 watt kimenő teljesítmény elég kell hogy legyen a legtöbb sugárzónak, ami nem kifejezetten igényel egy erőművet támogatásképpen.

A Hegel H95 minden bemenete állítható, hogy fixed level input-ként működjön, tehát integrálható meglévő házimozi és multi room rendszerekbe. A digitális korszaknak megfelelően digitális koax, három optikai és egy USB-B fogadja a jeleket, mellettük pedig az ethernet aljzat a hálózatot. Továbbá kapunk fejhallgató erősítőt, variálható pre-out kimeneteket esetleges mélysugárzóknak és egy szokásos OLED kijelzőt az előlapon.

audiocentrum.hu kuponkód gedeon

A fejlesztések ellenére a belépő Hegel árát nem emelték fel 599 900 ft-ról, ami nem gyakori jelenség a piacon. Többet kapunk, ugyanannyiért!

Forgalmazó – https://audiocentrum.hu/

Gyártó – https://www.hegel.com/

Specifikációk:

Power output: 2 x 60 W into 8 Ω
Minimum load: 2 Ω
Analog Inputs:  2 x unbalanced (RCA)
Digital Inputs: 1 x coaxial (RCA), 3 x optical, 1 x USB, 1 x Network
Line level Output: 1 x unbalanced variable (RCA)
Heatphone Output: 6.3 mm Jack (front)
Frequency response: 5 Hz – 100 kHz
Signal-to-noise ratio: More than 100 dB
Crosstalk: Less than -100 dB
Distortion: Less than 0.01% @ 25 W/8 Ω/1 kHz
Intermodulation: Less than 0.01% (19 kHz + 20 kHz)
Damping factor: More than 2000 (main power output stage)
Dimensions incl feet: 10 cm x 43 cm x 31 cm (HxWxD), 10,6 kg shipping weight
Dimensions (US): 3.93″ x 16.93″ x 12.20″ (HxWxD), 23.37 lbs shipping weight
Finish: Black