augusztus 9, 2020 By Gedeon Audio Off

Úton a Spotify Lite verzió

A Spotify egy úgynevezett Lite verziót fejlesztett, amely olcsóbb android telefonokra lett optimalizálva. Kevesebb tárhelyet, gyengébb hardvert és alacsonyabb adatforgalmat igényel az applikáció, amely egyelőre az ázsiai, afrikai és amerikai piacon érhető el. Várhatóan az európai bővülés lesz a következő lépcső.

Zenei kínálat szempontjából nem lesz változás, de a megszokott videós anyagokat teljes mértékben törölték a Lite verzióból. A felhasználói felület egyszerűbb, könnyebben futtatható és a veszteséges minőségű zenékből fakadóan az adatforgalom is jóval alacsonyabb lesz. Pár külföldi forrás szerint 24 kbit/s lesz a legalacsonyabb elérhető felbontás, szóval várhatóan nem ezzel fogunk tesztelni új eszközöket.

Egy hasznos frissítés az adatforgalom nyomon követése, amihez még figyelmeztető értesítést is kérhetünk, ha egy bizonyos adatkeretet elértünk. Továbbá a letöltött zenék közül automatikusan törli azokat a tételeket, amelyeket nem hallgatunk, így is kontrollálva a tárhely felhasználást. Maga az app felülete és ux design szerintem szép és letisztult, nem feltétlenül bánnám, ha hasonló irányba menne el a normál Spotify app is.