ruark_hangfal__hangszoro_gedeonaudio
április 11, 2024 By Gedeon Audio Off

A Ruark új hangrendszerét a 70-es évek ihlette

A Ruark Audio bemutatta legújabb „minden egyben” hangrendszerét, mely az R410 nevet viseli. Kinézetre egy időutazás, jellegzetes fa külsővel, de kapott érintős kijelzőt és a gyártó egyedi tárcsás vezérlője is rákerült. Viszont mást is tartogat még!

ruark_hangfal__hangszoro_gedeonaudio

A stílusos, régies külső modern hálózati funkciókat takar, emellett magas felbontású zenék lejátszása, rádióhallgatás és külső forrás csatlakoztatása is lehetséges. Az R410 használható önálló hifi rendszerként vagy úgy, mint egy televíziós soundbar. Fizikai méretei és szolgáltatásai alapján olyan riválisokkal szállhat szembe, mint a Naim Mu-So 2.

ruark_hangfal__hangszoro_gedeonaudio

De mit tud? A Ruark nagy népszerűségre tett szert csinos külsejű rádiói és kompakt hangfalai által. Jellegzetessége, hogy keveri a régi és új funkciókat. Ezt a koncepciót viszi tovább a friss 100-as széria első fecskéjeként beharangozott R410 is. Tartalmaz AirPlay 2 klienst, aptX HD kompatibilis Bluetooth vevőt és Chromecast támogatást. Emellett TIDAL és Spotify Connect funkciók sem maradtak ki, mellékesen került bele még DAB/DAB+ és FM, valamint internet rádió szolgáltatás. Ha mindez kevés lenne, HDMI eARC, optikai és phono bemenetek közül ugyancsak lehet csemegézni. A hálózathoz történő kapcsolódás Wi-Fi vagy Ethernet által lehetséges.

ruark_hangfal__hangszoro_gedeonaudio

A majdnem tízkilós eszköz 20 mm-es selyem dómsugárzó és 10 cm-es NS+ mély/középsugárzó párat tartalmaz sztereó elrendezésben. A mélyhangokat kettős reflexnyílás támogatja meg, melyek a doboz aljába kerültek. A hangszórókat dedikált D osztályú erősítők szolgálják ki, 120 W zenei összteljesítménnyel.

ruark_hangfal__hangszoro_gedeonaudio

A hangrendszer, a hír írásakor, 560 000 Ft körüli összegért érhető el Magyarországon, az AudioCentrum kínálatában. Szürke, vagy dió kiadás közül lehet választani.

audiocentrum.hu kuponkód gedeon