Dynaudio Emit 50 hangfal gedeon audio
április 16, 2024 By Gedeon Audio Off

Megérkezett a Dynaudio Emit 50 hangfal

Haladunk szép sorban a Dynaudio modellekkel, kezdve lentről, az Emit állványos sugárzókkal. Ezekhez már készült két beszámoló is, amit itt és itt találsz. Az Emit 10-es és 20-as állványos modellek után az Emit 30 álló következne, viszont azt egyelőre átugorva, most a széria 3-utas változatát járatom, a Dynaudio Emit 50 hangfalat.

Dynaudio Emit 50 hangfal gedeon audio

Dynaudio Emit 50 hangfal 3-utas, hátsó reflexes, 28 mm-es Cerotar puha dóm magassal, rezonancia csökkentő Hexis belső dóm elemmel készül, amit a nagyobb Evoke szériától örökölt. 150 mm-es magnézium szilikát polimer közép- és 2 x 180 mm mély hangszóró dolgozik alatta, amelynek az alapjai ugyancsak a nagyobb szériától erednek. A hátsó bass-reflex nyílás spirál textúrája segíti a levegő áramlását, illetve semlegesíti a jellegzetes csőhangot, turbulenciát.

Dynaudio Emit 50 hangfal gedeon audio

A hangszórótakaró selyem már mágneses, így az Emit hangfalak eleje jóval letisztultabb lett. Az előző generációnál rengeteg apró kis csavar és foglalat volt látható, ami kissé a pro-audio szériákra emlékeztetett. A front panel felső és alsó éle tört és ívelt, ezzel izgalmasabbá téve a megjelenést. Fekete, fehér és dió színben kapható, ami mindegyik esetben vinyl fóliás.

Dynaudio Emit 50 hangfal gedeon audio

Hangja meglepő a két állványos Emit után, amit várhatóan 3-utas építésnek és komolyabb rendszernek köszönhetek. Ez utóbbi kapcsán még bizonytalan vagyok, mert az Emit 50-est Fezz EVO Titania erősítővel és LUMIN D3 streamerrel kezdtem el hallgatni. Mintha komolyabban kezelné a közép és felső tartomány mikro részleteit, körvonalasabb és határozottabb szeparációval. Karakterét tekintve azonosak, de az emelkedett részletezés és hangkép rétegeltség egyértelműen komolyabb hatást kelt egy ilyen lánc részeként. Basszusok terén a dupla 180 mm-es hangszóró teszi a dolgát rendesen és Fezz Titania párossal feszes, kellemesen kontrollált és természetesen öblös. 25 m2-es szobában azért szignifikáns jelenléte van az Emit 50-nek, de halk és közepes hangerő mellett, hangszeres, ambient és lágyabb zenéken jó az arány, nem telepszik rá a hangképre a mennyisége. Techno és elektronikus zenéknél, megtekert hangerővel már elkezd vad lenni, de arányaiban marad a feszessége és pontossága. Részletesebb beszámoló hamarosan, addig is meghallgatható előre egyeztetett időpontban.


Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon