Gedeon Studio Hegel erősítő Hifi állvány
március 23, 2021 By gedeon Off

A Studio szoba új hifi állványa!

Az új studio szoba berendezése már egészen közel áll a kész állapothoz, még pár kiegészítő hiányzik, de közeledünk! Viszont az elmúlt évek hifi állványos problémája nem múlt el, az erre a célra gyártott példányt el is hoztam ide és gyönyörű az új helyén. Ez ugye 6 darab 43 cm-es terméket tárolhat maximum, szóval mindenképpen kellett egy másik, igény esetén bővíthető extra tároló.

Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon

Gedeon Studio HiFi Hegel erősítő Topping D70S Exposure Auralic

Az iroda helyiségben van már egy Kallax, de ebbe a demó szobába nagyon nem szerettem volna ilyet elhelyezni, szóval megragadtam az alkalmat, hogy az eredeti állvány tervemet megvalósítsam, de most világos színekkel.

Gedeon Studio Hegel erősítő Hifi állvány

Hegel erősítő Gedeon Audio Studio teszt

A koncepció nagyon hasonló, semmi extra vagy forradalmi, de funkcionális, gyönyörű és teljesen egyedi példány. A 4 polcos hifi rack a klasszikus méretekhez közeli, így könnyen tudom ki- és bepakolgatni napi szinten az erősítőket, kiegészítőket. A polcok 2 x 18 mm-es MDF lapok lettek ennél is, ahogy a nagynál, viszont mivel fehéret szerettem volna, ezért egy profi fényező fújta le mindet. Ennek a minősége képeken át sem jön, olyan mintha egy darab szappan lenne az egész, pláne hogy minden sarok kerekített és az élek is kaptak egy enyhe, lágy ívet.

Gedeon Studio Hegel erősítő Hifi állvány

A lábazat tömör kőrisfa, mivel egy fokkal vékonyabbat szerettem volna, mint a másik bükk verziónál, és a fa erezet és árnyalat is szempont volt. Ezek alá került a kisebbik VIABLUE HS Spike tüske, ezüst színben, amit fogad polconként a HS Disc tüskealátét. A padló itt sem teljesen egyenes mindenhol, szóval az állítható tüskékkel tökéletes vízszintbe hozhatom a teljes állványt és futtathatok róla akár egy érzékenyebb lemezjátszót is.

Gedeon Studio Hegel erősítő Hifi állvány

A legalsó lábakhoz szándékosan nem kértem tüskéket, hogy a napi szintű munka mellett ne kelljen azzal bíbelődni, ha arrébb kell rakni az egész állványt. A menet egyébként ott van és bármikor bővíthető tüskékkel, illetve utólag extra emeleteket is kérhetek hozzá. A hétköznapi funkciója tárolás lesz, de van hogy egy-két komponens miatt bekerül egy emelet a fő hifi állvány elé. Először tartottam tőle, hogy két különböző színű lesz egy térben, viszont nagyon jól működnek egymással. A nagy dió polcos, fekete lábas változat két oldalról kapja a természetes fényt és ez egészen élénkké és világossá teszi a hatását. A szoba másik fele sötétebb és itt pedig pont jó, hogy egy kontrasztos fehér-kőrís színkombináció látszódik.

Gedeon Studio Hegel erősítő Hifi állvány

Az állványt ugyancsak Szabó Zsolt asztalos készítette és most is hibátlan lett a végeredmény. A jövőben hasonló színekkel egy íróasztalt is szeretnék, hogy ehhez passzoljon a minőség és esztétikum is. Ha hasonlóban gondolkodsz, akkor bátran keresd Zsoltot.

Szabó Zsolt asztalos – faragottbutor01@gmail.com

Kék heverő – Takács Alexandra – profantasztikum@gmail.com

Akusztikai panelek – KR Akusztik – https://www.facebook.com/akusztikaipanel

A másik állvány

Gedeon Studio Fyne Audio F701 hangal Hegel H95 erősítő