Audio Solutions Figaro B hangfal Gedeon Audio
június 29, 2020 By gedeon Off

Audio Solutions Figaro B Hangfal Teszt

A korábban említett StreamAudio-s szett nagyjából 2 hete van nálam és minden nap ezt használtam. Egyesével, lépcsőzetesen üzemeltem be mindent, hogy szépen el tudjam különíteni, hogy melyik komponens mit ad önmagában. Először az Audiat kötöttem be, majd a kábeleket cseréltem ki HiDiamondra, azután a Figarot, végül pedig a két forrást.

Az Audio Solutions egy relatív fiatal litván cég, 2011 óta gyártanak sugárzókat. Számtalan saját elképzelésük van és a termék hátulján a “Kézzel készült Litvániában” felirat elég sokat elárul arról, hogy milyen szintet képvisel ez. A weboldalukról kiderül, hogy mindent kézzel csinálnak, egyesével ellenőrizve a komponenseket.

 • Dupla házas, doboz a dobozban konstrukció. A belső nyomás nem remegteti a külső réteget, a két fal között légrés található.
 • 25 cm-es selyem dóm, tölcsérbe ültetve
 • 152 mm-es extra erős papír mély-közép membrán
 • Hátsó reflex
 • Rejtett, cserélhető front grillek, egyedülálló megoldás
 • 17 különböző szín, amely az oldallapok hátsó felén látható
 • Keresztváltó frekvencia – 4 000 Hz
 • Terhelhetőség – 50 – 100 Watt
 • Frekvencia átvitel – 44 – 25 000 Hz
 • Méret – 351 x 232 x 401 mm
 • Súly – 11 kg
 • 810 000 ft

A hangról beszélni egészen nehéz ebben az esetben, mert talán az egyik legtöbb örömet ez okozta nekem itt az utóbbi 2 hétben. Nem akarok a vidámparkból kisétáló gyermek módjára mindenféle pozitívat mondani, pedig nagyjából ez lenne a legőszintébb reakció a Figaro B teljesítményére. Kezdjük a összképpel és utána részleteire bontom a különböző szegmenseket.

A Figaro B egy borzasztóan életszerű hangot produkál. Legnagyobb erőssége szerintem a középtartománynak a kvalitása, ami az árcéduláján messze túlmutat. Ezért jó egy kevésbé ismert brand, mert nekik nagyot kell bizonyítaniuk minden árfekvésben. Olyan szinten hallani mindent a zenében, hogy egészen megdöbbentő élmény néha. A felfedezésem egyik része az volt, hogy magát a felvételt is tisztán hallom, nem csak magát a zenét. Értem ezalatt, hogy a különálló csatornákon dolgozó hangok elejét és végét élesen érzékelni. Olyan szinten belenézhetsz a hanganyagokba, hogy ez ténylegesen a zenék újrafelfedezéséről szólt nekem eddig.

A mélyek nálam mindig szélsőségesek, talán legtöbben tudjátok, pláne hogy papagáj módjára ismételgetem ezt mindig. A lényeg, hogy ez ugyancsak hátsó reflexes, a pozíciója ugyanaz, mint a többi sugárzómé. Pontos, gyors és agilis mélyei vannak. Van kellő súly benne, sűrűnek mondható, de a mélyek széle gradiens stílusban kap egy icipici puhaságot a széleknél. Nagyon jól alkalmazkodik minden stílushoz, egyszer sem volt sok és figyelemelterelő. Tetszik benne, hogy a legalsó frekvenciáknál nem folyik szanaszét a mély, tehát kellőképpen irányít mindent, mondhatni elég tudatosan. Szóval mély béli problémáim nem voltak, nagyjából ez volt eddig a legkiegyensúlyozottabb hangfal ebben a szobában. Mennyiségre nem túlzó, tehát nagyobb terekbe lehet, hogy az álló változat jobban érvényesülhet.

Középtartománynál jön elő a varázslat, nem is kicsit. Olyan szintű részletezés van benne, ami odaszögez a kanapéra. A nyitottság, a valóságérzet, a presence élmény elképesztő. Egészen falhoz állítós érzésem van néha, mert olyan szintű őszinteséget nyújt, hogy nem tudsz előle felállni. Az énekhangok, hangszerek közvetlen az orrod előtt vannak, szabályosan megérinthető minden. Most megértettem, hogy a Gold 100-as mennyire puhán szól és ott van egy vékony réteg selyem a hangra ültetve, amit a pici részletek nem tudnak átszúrni. Enyhén lágyítva van ott minden. Na itt ez lerántásra kerül és a zene minden egyes mm-ét hallod, kristálytisztán és meztelen valójában. A források közti különbséget erőteljesen megjeleníti és ebből fakad, hogy a rendszer minden része visszahallatszik rajta. Próbálgattam különböző komponenseket és a varázs akkor volt jelen, amikor a Thorens TD 206 + Goldring 2300-as szedő ment az Audia Flight FL Three erősítővel. Szépen rakják egymás alá a lovat, mert olyan, mintha mindegyik a nyitott és közvetlen kapcsolatot keresné veled.

A magas sugárzó nagyon szépen kiegészíti a tartomány többi részét, nagyban ezen is múlik az a képessége a Figaronak. Tovább nyitja a hangot, a jelenlétérzetet pedig maximalizálja. Gold után nagyon az arcomba jött a stílusa, minden odalépett elém. Szépen elszöszöl a finomságokon és eléd festi egy lágy ecsettel. Nem extra éles és csilingelő, de van egy kihegyezett stílusa szerintem.

Részletesebben a videóban:

Tesztelhető a Studio szobában – Audio Solutions Figaro B hangfal

Forgalmazó – StreamAudio.hu

Audio Solutions Figaro B – https://streamaudio.hu/audio-solutions-figaro-b-high-end-allvanyos-hangfal

A gyártó – http://www.audiosolutions.lt