december 23, 2020 By Gedeon Audio Off

Bővül a Gedeon Audio Shop kínálata

A GedeonAudio.hu indulásakor már élt a ‘Shop‘ menüpont, ahol a német VIABLUE gyártó volt az első szereplő. Ahogy itt olvasható is a mai napig, ennek a szekciónak a lényege, hogy egy tesztelt és válogatott kínálatot alkosson, ami lehetőséget biztosít a YouTube csatorna és weboldal üzemeltetésére, hosszútávú független működésére. Csak olyan márkák és termékek kerülnek ide, amelyre büszke lehetek és a tapasztalataim alapján az adott árfekvésben arcomat, nevemet mellé téve szívesen ajánlom. Ez tulajdonképpen egy lehetőség arra, hogy aki a videók és cikkek után valamely tétellel szimpatizál, akkor közvetlenül a GedeonAudio-n rendelje meg, ezzel támogatva a platformot. Minden “kedvencet” nem tervezek megjeleníteni, illetve nem is mindegyik gyártó, forgalmazó nyitott az ötletre, így ha valamit nem találsz meg nálam, az nem azt jelenti, hogy nem jó. Bizonyos termékek személyes bemutatást és demózást igényelnek, így már ez önmagában szűkíti azt, hogy minek van értelme a Shop szekcióban. Részben a Shop forgalmából tudom fedezni a tesztelésekkel járó költségeket, eszközpark fejlesztését, javítását és pótlását, illetve a 2021-ben debütáló Pop Up Studio összejöveteleket. Üres kenyérrel és szobával csak nem várhatok mindenkit egy közös tesztelésen, nem?

A lényeg, hogy bővült a kínálat pár márkával, amiket mind tesztelések alatt és magánéletben is erőszeretettel használok, illetve az adott gyártó és magyar képviselet is szívesen lát a szelekció részeként:

VIABLUE kábelek és rezgéscsillapítók

viablue kábelek és rezgéscsillapítók

A német fejlesztő és gyártó csapat már az első email váltásoknál meglepően barátságos volt velem, 1 héttel később pedig érkezett a csomag, amiben a mai napig használt fixen bekötött referencia kábeleim voltak. Először csak tesztelésre érkeztek, viszont olyan igényesség fogadott minden szempontból, hogy nem volt kérdés a sorsuk. A weboldal tetején látható VIABLUE banner reklám pár hónapos elhelyezéséért cserébe a kapott termékeket megtarthattam, majd összehoztuk, hogy a Shop szelekció első résztvevői legyenek. Minden egyes termékük teljes mértékben saját fejlesztés, ami a csatlakozókat is magába foglalja, tehát nem egy másik cég termékeivel szerelik a kábeleiket. A testvérpár által vezényelt német manufaktúra hozzáállása példaértékű nem csak a termékek minőségét tekintve, de a kommunikációjuk is olyan közvetlen és kedves, amivel sajnos egyre ritkábban találkozunk.

Neat Acoustics hangfalak

Neat Acoustics SX1 hangfal és Naim Uniti Nova erősítő

A Neat Acoustics hangfal manufaktúra már több, mint 30 éve piacon van és ez idő alatt szép kultusz alakult ki a név körül. Az angol céget Bob Surgeoner alapította, aki a zenész hátterével a mai napig abban hisz, hogy a fül az egyik legfontosabb eszköze a termékfejlesztésnek. Hiába néz ki valami jól a papírforma szerint, ha abban nincs élet és szenvedély, ezért a technikai és érzelmi megközelítést is figyelembe veszik az új sugárzók építése közben. Klasszikus angol megjelenés, igényes furnérozott kialakítás, árához képest kompakt méret jellemzi majdnem az egész kínálatot és ott helyben készítik a hangfalakat Barnard Castle kisvárosában. Hangminőségre számomra szerelem volt első hallásra, ezért is került fel a Motive széria már a szelekcióba, a többi pedig tesztelés alatt van, de már az induló IOTA család is átesett a szűrőn. Plusz érdekesség, hogy kommunikációban Ők is nagyon barátságosak és kedvesek, már az első levelezésekből kiderült, hogy a kapcsolattartó Úr imádja a kürtöskalácsot.

Fyne Audio hangfalak

Fyne Audio F500 hangfal gedeonaudio.hu

A skót Fyne Audio termékeiről volt a legtöbbször szó a csatorna életében, hiszen sikerült megvennem a legelső lakk fehér F500-at az országban, amit a mai napig használok számtalan tesztnél. Ár-érték arányuk aggodalomra ad okot a konkurens gyártóknak, hiszen mind építés és hangminőség szempontjából kiemelkedően erősek. Saját szeretetem a kínálat iránt adja is a helyzetet, hogy jelen legyenek a Shop-ban. Kezdésképpen az F500 széria, majd ha a nagyobbakat is végighallgattam saját környezetben, akkor azokról is döntést hozok, de meglepődnék ha nem mennének át szűrőn.

Arcam HDA erősítők

Arcam SA30 erősítő teszt gedeonaudio.hu

Nem foglalkoztam az angol Arcam gyártó termékeivel korábban, de mindig ott volt a neve a fórumokon, csoportokban és tesztekben. A HáziMoziStúdió képviseletében lévő elektronikák legújabb SA szériája nálam teljes mértékben célba talált az utóbbi hetek, hónapok során, amikor megkaptam a négy terméket tesztelésre. Az SA20 és SA30 esetében a Class G topológia összetett és kontrollált élményt ad, ráadásul pont annyi funkcionalitással, hogy minél kevesebb okod legyen mást venni. A ‘belépő’ SA10 nagyon szorosan követi a nagyobbik tesókat, de mérsékeltebb áron, viszont úgy érzem, hogy ez ár-érték arány szempontjából nagyon erős helyet foglal a nemzetközi piacon. Ahogy a többi gyártónál is, itt is a személyes tapasztalás után az Arcam-ot választottam, mint első sztereó erősítő opció a kínálatban.

Audioquest tápszűrők és elosztók

audioquest niagara 3000 tápszűrő és elosztó gedeonaudio.hu

Az 1980-ban alapított Audioquest kaliforniai kábel specialista cég talán az egyik legnagyobb név a kategóriáján belül. Számtalan saját fejlesztés és technológiai megoldás van a hátuk mögött, így nem is véletlen, hogy a tápszűrő és tápelosztó kínálatuk világszinten kiemelkedő fogadtatást kapott. Mivel a legtöbb személyes pozitív tapasztalatom a Powerquest és Niagara szériákkal van, így adta magát, hogy a részt vegyenek a lehetőségek között. Tudom, hogy szélsőséges téma, ezért is próbáltam lefedni a “miért és hogyan?” részét a koncepciónak többször is. Ezzel kapcsolatban a Niagara 3000 tesztet érdemes elolvasni, ahol az Audioquest meetingen tanultakat is megosztom.


A márkák és szériák az idő teltével folyamatosan bővülnek majd, de szeretnék kisebb gyártókra fókuszálni, mintsem a nagyon mainstream lehetőségekre. Ez alól persze lesz kivétel, ahogy most is van, de ami jó, az jó.

2021-ben pedig szeretném debütálni az első közös tesztelést, ahol mérsékelt árfekvésű termékekből rakok össze pár szettet. Részben a fent említett márkák is jelen lesznek, de hogy minél érdekesebb legyen, ezért igyekszem több kuriózumot is összehozni. Ennek a részleteiről majd hamarosan többet is elárulok, viszont nem lesz egyszerű a járvány miatt leszervezni, hogy mindenki részt vehessen rajta.

GedeonAudio Shop