Keresés
Lyngdorf TDAI-1120 erősítő teszt gedeonaudio.hu
december 25, 2020 By Gedeon Audio Off

Napló: Megérkezett a Lyngdorf TDAI-1120 okos erősítő

A nagy Lyngdorf TDAI-3400 erősítőről volt már szó számtalan tesztben és egy velős cikket is kapott, hiszen egészen komplex módon fedi le a felhasználók modern igényeit. Sajnos az ára ezt indikálja is, viszont készített a gyártó egy kisebb változatot jóformán ugyanazon funkcionalitásokkal, de mérsékeltebb áron.

Lyngdorf TDAI-1120 erősítő teszt gedeonaudio.hu

A 30 cm széles Lyngdorf TDAI-1120 integrált hálózatos erősítő a modularitásától eltekintve hozza a nagyobbik hozzáállását 2200 euro (kb. 800 000 Ft,-) környékén. Google Chromecast, Tidal Connect, Spotify Connect, Roon Ready, UPnP/DLNA és AirPlay 2 fedi le a vezeték nélküli opciókat és szerencsére mindez nem ahhoz vezetett, hogy bemenetekben szűkölködnünk kell majd. eARC HDMI (CEC), optikai, koax, line RCA és phono előerősítő fogad különböző forrásokat, ami az ekkora eszközöknél ritkaságszámba megy általában.

Lyngdorf TDAI-1120 erősítő teszt gedeonaudio.hu

A dániában gyártott Lyngdorf a saját fejlesztésű RoomPerfect akusztikai korrekció rendszert is hozza magával, pont úgy, ahogy a nagyobb modelleknél. Tartozék mikrofon és állvány segítségével a szoftvert végigfuttatjuk a szoba különböző pontjaim, ami beméri a sajátos adottságait, majd dedikáltan sweetspotba és globálisan is elkészít egy kalibrált élményt. Ezt még nem volt időm beüzemelni, szóval „nyersen” járatom a Neat Acoustics SX3 állványos hangfalakkal és Rega Planar 3 + Elys 2 lemezjátszóval.

Neat Acoustics SX3 hangfal gedeonaudio.hu

Egyelőre nagyon hasonlónak érzem a stílusát, mint a nagyobbik TDAI példányét, viszont a magas szekció szerintem több figyelmet kap, legalábbis ennél a párosításnál. A homogén és neutrális Lyngdorf érzés mély és közép szekcióban egyértelmű, majd erre egy picivel ropogósabb és nagyon intim felső pár kHz jön. Lehetséges, hogy ez az eloxált inverz alumínium magas sugárzó miatt van, amit a kalibrálás megváltoztat majd, bár reménykedem, hogy nem teljesen, mert a hangszerek valóságérzete pont ettől a képességtől lesz olyan tapintható.

A teljes teszt pár hét múlva elkészül.

Gyártó – lyngdorf.com/tdai-1120

Forgalmazó – hazimozistudio.hu/lyngdorf-tdai-1120

Neat Acoustics SX3 hangfal gedeonaudio.hu