Audiovector QR1 hangfal Gedeon Studio
május 3, 2021 By Gedeon Audio Off

Első tapasztalatok – Audiovector QR1 hangfal

Az Audiovector QR3 tesztet követően többen is bejelentkeztek hozzám egy tesztelésre, illetve páran mást jöttek demózni, de végül a feltáró hygge hangulat nyert. Ennek örömére a StreamAudio jóvoltából a budai oldalon nálam lehet tesztelni a QR szériát, míg a pestit változatlanul ők fedik le. A lényeg, hogy küldtek is egy állványos QR1-et, úgy is ez az én mániám és ennek a 390 000 Ft,-os ára, ugyanazon technikai háttérrel elég vonzónak mondható.

Audiovector QR1 hangfal Gedeon Studio

A dió furnér is nagyon szép volt, de ez a lakkozott monokróm szín a kis arany S-stop szűrővel és Aerospace alumíniummal extra csinos. Meg kell erőltetnem magam, hogy ne fehéret kérjek ebből, de nem bántam meg.

Audiovector QR1 hangfal Gedeon Studio

Titan Audio tápkábel és elosztó Gedeon Audio

Az ismerkedést az egyik főszereplő erősítővel kezdtem, a Lyngdorf TDAI-1120-szal. Ebbe minden megvan egyben, RoomPerfect és előre kalibrált Voicing opciók, ha valami extrára vágynék. A homogén és könnyű hangja minden rákötött hangfalnak teret ad, ezért is szuper társ különböző árfekvésekben is.

Lyngdorf TDAI-1120 erősítő Gedeon Studio

Az Audiovector QR1 karaktere és képessége nyilván nagyon közel áll a nagyobbik tesóhoz, viszont pont annyiban más, mint amit minden egyes állványos tesztnél elmondok. Mivel kisebb a doboz, kevésbé fókuszált a mélyek jelenléte, így a közép és magas szekció mindig egy fokkal több fényt és jelenlétet kap. Itt is ezt tapasztalom, több van abból a stílusból, amit én is keresek egy sugárzóban, ráadásul a basszusok pont hogy jobban ütnek és csípnek, ha kell. Peckesség itt is abszolút jelen van, Gidge – Perimeter című számánál a kiállásból való visszatérés olyan határozottat ütött az első lábdobnál, mintha kaptam volna egy szép tenyeres taslit. Pedig a Lyngdorf nem is a hatásvadászatról szól, mégis a neutrális karakterből így lép ki az Audiovector QR1.

Audiovector QR1 hangfal Gedeon Studio

A közepeket egyelőre kevésbé érzem melegnek és árnyékoltnak, mint a QR3-nál, viszont a Gold Leaf AMT magas hangszóró azonos röntgen stílusú áttetszőséget mutat. Főleg így, hogy specifikusabb a hangkép, még többet hallani a mikro-részletekből, zajokból és a zenében található hibákból.

Még kell neki adni egy teljes járatást és várhatóan 2 hét múlva érkezik a teszt! Nagyjából 1 hét múlva pedig tesztelhető nálam is.

Forgalmazó – StreamAudio.hu

Kapcsolódó linkek