Keresés
Fezz EVO Equinox DAC gedeon audio
december 4, 2023 By Gedeon Audio Off

Fezz Audio Equinox DAC-ot jelentettek be!

Fezz EVO Equinox nevet kapott a lengyel gyártó első D/A konvertere. Emellett a világ első Lampizator-licenszt viselő csöves DAC-ja is, ami azt jelenti, hogy tervezésében Łukasz Fikus lengyel high end hifi mérnök is részt vett. Érkezése januárra várható, addig is következzen néhány technikai részlet!

Fezz EVO Equinox DAC gedeon audio

Az Evolution Line szériát bővítő Fezz Equinox alapját PCM1794 DAC chip készlet alkotja, melyet 12AU7 vákuumcső egészít ki. A Fezz mérnökei a lengyel Toroidy trafógyártó céggel együttműködve a lehető legjobb minőségű, toroid transzformátor alapú tápegységet álmodták meg. Bemenetek tekintetében két optikai (toslink), egy koaxiális és egy USB-B közül lehet választani. Egy tetőlapi, elcsúsztatható üvegablak mögött található a vákuumcső, mely ízlés szerint egyszerűen kicserélhető, amennyiben a hallgató más tónust szeretne megvalósítani (ECC82 típus is illeszthető bele).

Fezz EVO Equinox DAC gedeon audio

A Lengyelországban tervezett és gyártott eszköz erősítőhöz történő csatlakoztatása aranyozott analóg sztereó RCA kimenettel lehetséges. Hangerőszabályzót, mivel kifejezetten DAC szerepkör betöltésére tervezték, nem tartalmaz, de lényegében bármilyen Fezz (illetve akár más gyártótól származó) előerősítő, vagy integrált erősítő társítható vele. A legnagyobb lehetséges mintavételezés 192 kHz/24 bit, USB kapcsolaton keresztül pedig 384 kHz/32 bit. Masszív, nyolckilós háza a gyártótól megszokott széles színválasztékban lesz kapható (összesen 7 opció közül tudnak választani a hifi rendszer építők).

Fezz EVO Equinox DAC gedeon audio

A Fezz Equinox DAC ára 2500, várhatóan januártól a Stúdióban is meghallgatható lesz. Ha szeretnél értesülni az érkezéséről, akkor iratkozz fel a YouTube-csatornámra, az első szállítmányból ide is landol majd!

Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon