JBL SA750 erősítő gedeonaudio.hu
január 17, 2021 By gedeon Off

Harman ExPlore JBL 75. évforduló – JBL SA750, JBL L100 Classic különkiadás, JBL SCL

A JBL a 75. évfordulóját egy sor új termékkel ünnepli, köztük pár különleges kiadással is. Ahogy már megszoktuk, minden évben frissítik és fejlesztik a teljes kínálatot, ami érinti a bluetooth hangszórókat, fejhallgatókat, fülhallgatókat, hangprojektorokat és egyéb lifestyle jellegű termékeket. Számunkra viszont a legérdekesebb az évfordulóra kiadott JBL SA750 integrált sztereó erősítő és JBL L100 Classic 75. Anniversary Edition hangfal, de a díjnyertes beépíthető JBL SCL széria legújabb példányai se tűnnek gyengének.

JBL SA750 erősítő gedeonaudio.hu

A JBL SA750 integrált sztereó erősítő egy igazi retro házat kapott, maratott alumínium front panellel és kapcsolókkal. A tikfa oldalsó elemek tökéletesen illeszkednek az új L100-hoz, így ha valaki egy korszerű, de ikonikus megjelenésű szettet szeretne, akkor ez tökéletesen opció lehet. Dirac Live korrekciós rendszer, MC/MM phono, Class G elektronika, Google Chromecast, AirPlay 2, UPnP, Roon Ready, DAC és teljes MQA dekódolás fedi a modern funkciók listáját. USB-A aljzat külső tárolók olvasására, WiFi és ethernet kapcsolat, RS-232, dupla optikai és koax bemenet, 6 pár analóg RCA bemenet és előlapi 3.5 mm jack csatlakozók teszik teljesen rugalmassá a használatot. Extra poén, hogy a két soros kijelzőt sem bízták a véletlenre és márkához hűen narancsszínű lett.

JBL SA750 nagyjából nettó $3,000 lesz, elérhető 2021 Áprilistól.

GedeonAudio Shop Banner

 

JBL L100 Classic 75 hangfal gedeonaudio.hu

A legendás megjelenés újrakiadása az L100 Classic, ami a gyártó egyik best-seller terméke. A 75. évfordulóra a gyártó készült egy limitált kiadással, amiből összesen 750 pár lesz elérhető. Egyedi, szignózott eredetiségi tanúsítvány került mindegyik hátuljára, teljes tikfa furnér borítás, továbbfejlesztett hangszóró felfüggesztés és újratervezett belső kábelezés, hogy immáron már bi-wire lehetősége is legyen a felhasználónak. A sorszámozott hangfalak JS-120 állványokkal kerülnek szállítása egy hatalmas díszített fa dobozban.

JBL L100 Classic 75 hangfal 2021 Áprilistól lesz elérhető nettó $5,500/pár áron.

JBL Synthesis SCL hangfalak gedeonaudio.hu

A díjnyertes JBL Synthesis SCL széria is megújult négy új modellel, az SCL-5, SCL-8 mennyezeti és SCL-6, SCL-7 in-wall sugárzókkal. A beépíthető és elrejthető megoldás a gyártó egyik erőssége, amit olyan otthonokba és helységekbe ajánlanak, ahol a hangminőség és esztétika egyaránt fontos. Az SCL család saját fejlesztésű és szabadalmaztatott megoldásokból épül fel – kompressziós meghajtók, HDI geometriai kürt diffúzorok, ‘cat-claw’ rögzítőkarok és kávamentes mágneses hangszórótakaró selymek.

2021 Februártól lesz elérhető nettó $1,000 – $2,000/db közötti árfekvésben.

 

JBL Synthesis SCL hangfalak gedeonaudio.hu

Az SCL elképzelések mentén maradva a JBL SCL-1 LCR hangfal és SSW-1 mélysugárzó a széria zászlóshajó megoldása. A szénszálas cellulóz kompozit membránok és az új dobozba épített konstrukció az ultra-prémium sokcsatornás rendszerekre lett fejlesztve, ami persze ugyanúgy elrejthető a vászon mögé. A sajtóközlemény szerint ez a két példány egy új szint dinamika és teljesítmény szempontjából is, ami határának feszegetésében a JBL Synthesis a kezdetektől jelen van.

Az SCL-1 nettó $15,000/db, míg az SSW-1 mélysugárzó nettó $7,500/db áron lesz elérhető 2021 Márciustól.

JBL Synthesis forgalmazó – HaziMoziStudio.hu