Revel M16 hangfal Gedeon Audio
november 7, 2022 By Gedeon Audio Off

Megérkezett a Revel Concerta2 M16 hangfal

A Revel Concerta 2 M16 hangfallal már régóta szemezek, de mivel limitált mennyiség érkezik mindig belőle, így nem tudtam hozzájutni mostanáig. A minap viszont befutott egy pár, ráadásul az álló F35 társaságában. Ez utóbbinak a nagyobbik F36 tesója volt már nálam hónapokon keresztül (még otthon), amit a mai napig talán az egyik legrugalmasabb hangfalnak mondanék a kategóriában. Arra vagyok kíváncsi, hogy az a tapasztalat mennyire egyezik az M16-tal és az F35-tel, mert ha igen, akkor ár-érték arányban nagyon kecsegtető vételnek bizonyulnak majd.

Revel M16 hangfal Gedeon Audio

25 mm-es alumínium dóm magas- és 165 mm-es alumínium mély-közép hangszóró dolgozik a front oldalon szokásos elrendezésben. A tweeter a Revel negyedik generációs Acoustic Lens hangterelőjét kapta meg, amely a korábbi szériákkal szemben szélesebb, egységesebb és irányítottabb szórást, illetve behallgatási szöget kínál.

Revel M16 hangfal Gedeon Audio

A hangfal doboz hátrafelé ívelt, hátsó bass-reflexes és zongoralakk fényezést kapott a merevített MDF konstrukció. Tartozék hangszórótakaró selyem adott, ráadásul mágnesesen rögzíthető, tehát a front oldalon nincsenek tátongó lukak a négy sarokban.

Revel M16 hangfal Gedeon Audio

Az első napok alapján úgy érzem, hogy egy az egyben hozza a Revel Concerta2 F36 érzetét, csak kompaktabb méretben. Testes, kerek mélyek, csendes és nyugodt közép és felső tartomány. Nagyon könnyen hallgatható, mert nem kiabálós vagy zizgősen közvetlen. Inkább hozza a “neutrális” hifi érzetet, amit ebben az árfekvésben ritkán hallani. Még járatom pár napot és elkezdem mögötte cserélgetni az erősítőket, hogy kiderüljön mire is képes a high-end gyártó egyik legbarátibb hangfala.

Mindkét Revel meghallgatható mostantól!

Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon