Silent Angel Bremen B2 streamer Gedeon Audio
január 27, 2023 By Gedeon Audio Off

Megérkezett az új Silent Angel Bremen B2 streamer

Röviddel a bejelentést követően be is futott az első példány az új Silent Angel Bremen B2 streamerből, amely közvetlen a B1 utódjaként szolgál, pár apróbb változással egyetemben.

Silent Angel Bremen B2 streamer Gedeon Audio

Az alapvető specifikációkat és funkciókat tekintve megegyezik a két termék, tehát Spotify Connect, Tidal Connect, VitOS applikáció mind adott, viszont már érintésérzékeny front panelt és integrált tápegységet kapunk egy dobozba zárva. A hátlapot megnézve kiderül, hogy a B1-gyel szemben a B2 nem táplálható külső lineáris tápegységgel, tehát nincs DC aljzata. Olyan, mintha a B1 + Forester F1 jellegű tápegységet egybe építették volna és így a felhasználó kapásból választhat egy fokkal jobb verziót a B1-ből. A Forester tápegység az 5V dupla kimenete miatt használható teljes SA lánchoz (pl.: B1 streamer + N8 switch). Viszont, aki nem tervez switchet venni és nem is kell neki plusz egy 5V-os kimenet, annak a Forester egyik kimenete szabadon maradna. Így spórolható valamennyi, ha csak a B1-re + egy jó tápegységre volna szükség, hiszen a B2 kvázi ezt kínálja.

Silent Angel Bremen B2 streamer Gedeon Audio

Szétszedni nem sikerült egyelőre, mert olyan, mintha ragasztva lenne több ponton az alumínium ház, de igyekszem belenézni mielőbb, hogy kiderüljön a tápegység kvalitása a Forester szériával szemben.

Silent Angel Bremen B2 streamer Gedeon Audio

A front panelen szokványos kezelőpontok vannak (előre, hátra, play/pause), plusz egy nagyjából 20 cm-es zöld csík. Ennek szerepe csupán annyi, hogy jelezze a hálózati kapcsolatot, bluetooth kapcsolatot és hangerő állást, amennyiben az nullán van éppen. Aktív network kapcsolat nélkül villog a csík, bluetooth esetén kékre vált és nullára tekerve pirosra vált a színe. Ezen túl semmi egyéb funkciója nincs, ki se lehet kapcsolni, illetve a fényerő sem állítható. Nem tudom, hogy ki néz szívesen egy ekkora zöld csíkot a lakásban, főleg ha az a TV alatt található. Reménykedem benne, hogy ezt megoldják egy jövőbeni frissítéssel és állíthatjuk bármely formában, mert ez így elég bizar.

Silent Angel Bremen B2 streamer Gedeon Audio

Maga az alumínium ház csillapított és elég tompa hangja van kocogtatásra, szóval az is upgradelve lett a B1-hez képest. A wifi/bluetooth antenna integrálásra került, szóval külső antenna kiállást azért nem látunk. Analóg és digitális kimenet változatlanul adott, front 6.3 mm-es fejhallgató kimenet ugyancsak.

Silent Angel Bremen B2 streamer Gedeon Audio

Első hallgatások alapján nagyon hasonló karakter, mint a többi Silent Angel streamer, de hamarosan jövök egy B1 vs B2 beszámolóval! A Bremen B2 meghallgatható előre egyeztetett időpontban a többi Silent Angel termékkel egyetemben.


Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon