Keresés
revel 328be hangfal gedeon
szeptember 10, 2020 By Gedeon Audio Off

Milyen tesztek következnek?

Eredetileg egy külön szekciót terveztem a közelgő teszteknek, de talán izgalmasabb ha időszerűen ehhez hasonló hírek formájában osztom meg a felgyűlt termékek listáját. Bizonyos tesztek már megtörténtek, de a videó még nincs kész, míg van olyan termék, ami már hetek óta nálam van, de még nem került sorra. Szóval jöjjön a jelenlegi lista!

Revel F328Be + Revel C426Be + 6 db REL S812 szett

revel 328be hangfal gedeon

A minap jártam a HáziMozi Stúdió törökbálinti bemutatótermében, ahol bemutatták nekem a legújabb Beryllium szériát a Reveltől. Ez ugye nem elég, meg hát tudjuk melyik cégről is van szó, szóval hat darab REL S812 mélysugárzót is kötöttek a rendszerbe. Bármit is mondok az élményről, az csak spoiler lenne, szóval legyen ennyi elég!

Lyngdorf FR1 kompakt, falra szerelhető hangfal

lyngdorf FR1 hangfal gedeon

A Lyngdorf TDAI-3400 és hozzá tervezett 2.2 hangfal rendszer az egyik legmeglepőbb élményem volt az utóbbi hónapok során. Ilyen egységes és egyenes hangot ritkán hallani, pláne ekkora dobozokból. A szolgáltatások és tartalék zseniális az elektronikában, szóval azt várom, hogy ez a nagyobbik Lyngdorf hangfal is hasonlóan meglepő tapasztalat lesz.

Rega io erősítőrega io erősítő gedeon

A Rega Briot nagy szeretettel használtam itthon és munkám során is, amelynek a kisebb változata látott napvilágot pár hónappal ezelőtt. A Brio nevet lefelezve io név alatt fut a gyártó belépő kategóriás sztereó erősítője, amely újdonság a cégnél, hiszen eddig a legolcsóbb versenyzőjük 270 000 ft környékén mozgott. Az visszajelzések pozitívak, pár héten belül elkészülök vele.

FLOW Three by Allegro Audio erősítő

flow by allegro audio gedeon

Az Allegro Audio saját márkája a Flow by Allegro Audio, amely első körben három integrált erősítőből áll. Érdemes a weboldalra ránézni, mert szerintem a legszebb hazai brand, mintapéldája annak, hogy miként kell felépíteni egy márkát. A legnagyobb példányt már hallottam párszor Chario és Franco Serblin sugárzókon, viszont büszkén osztom meg a hírt, hogy elsők között kapom meg a kisebb Three példányt tesztelésre és bemutatásra. A termék kiépítése szerelem első látásra volt nekem, így kicsit félek is tőle, hogy drága lesz ez a tesztelés nekem…

Matrix Element i streamer

matrix element i teszt gedeon

A Matrix lejátszók izmos minőségtől kezdik az iparágat, hiszen a belépő modell is már 420 000 ft, ami az utolsó csavarig indokolt, vagy nem? 🙂 A DAC, streamer, fejhallgató erősítő kombó számtalan igényes rendszer forrása, amely a Bluesound Node 2i, Lindemann Limetree Network után kötelező tesztnek mondható. Az cikk és videó már kész, jövő héten lesz elérhető!

Quadral Aurum Galan 9 hangfal

quadral aurum galan 9 hangfal gedeon

Rendkívül szomorú hír volt, mikor a szeretett Audio Solutions Figaro B hangfalat vissza kellett adnom a Streamaudio-nak. A kelendő hangfal jelenlegi utolsó példánya nálam volt, így egy tesztelésre vissza kellett szállítani a bemutatóterembe, de azóta is azon agyalok, hogy veszek egyet magamnak, kizárólag munkaeszköznek. Na ja, ez legalábbis a mese, amit próbálok magammal elhitetni. Szóval helyette kaptam a Galan 9-et, ami hasonló árfekvés, de egészen más karakter. Ribbon magas, izmos kialakítás és kegyetlen hang.

Hegel H190 erősítő

hegel h190 erősítő gedeon

A Hegel világot most kezdem végigvesézni és egyelőre kifejezetten tetszik, amit hallok. Steril, tiszta és őszinte. Ez az, ami engem szórakoztat. A H120 után logikusan a H190 a soros, amit remélhetőleg a nagyobbak folytatnak hamarosan. Figaro B párosítás olyan élményt nyújt, amit kifejezetten nehéz leírni, de ígérem, hogy megpróbálkozom vele.

 

A listát tudnám még folytatni, de szándékosan megszakítom itt, hogy valami izgalom és kérdőjel mindenképpen maradjon. Azért pár videó file elnevezést hagyok nyom gyanánt:

  • Teljes HiFi Szett 200 000 ft Alatt
  • Vintage HiFi 3.
  • Vintage HiFi 4.
  • egy magyar manufaktúra tápkábel tesztje
  • high-tech hangfalkábel bemutató
  • Adam Audio T5V Aktív Hangfal Teszt

Használt, régi, vintage termékek felajánlását szívesen fogadom tesztelésre. Főként 1990 előtti hangfalak és erősítők érdekelnének, 100 000 ft környékén vagy alatt, hogy többeknek is elérhető legyen.

Írj üzenetet itt!