QED XT40i hangfalkábel és VIABLUE SC-2 hangfalkábel Gedeon
október 6, 2020 By Gedeon Audio Off

Napló: Mai tesztelés – QED XT40i vs VIABLUE SC-2 hangfalkábel

A QED XT40i és a VIABLUE SC-2 hangfalkábel az utóbbi hónapokban elég sok figyelmet kap, talán a két leghíresebb szereplője ennek a 4000 Ft,-/m árfekvésnek. Napi szinten kapom a leveleket, hogy melyiket érdemes választani egy adott rendszerhez és egyáltalán van-e érdemleges különbség.

QED XT40i hangfalkábel és VIABLUE SC-2 hangfalkábel Gedeon

A jelenlegi referencia SC-6AIR hangfalkábelem kikötése sajnos hallható eredménnyel járt, de az XT40i teljesen új, szóval még hagyok neki egy 25-30 órát, mielőtt leülök kritikusabban hallgatni. Az ugyancsak szerelt SC-2 már átesett pár hallgatáson és tesztelésen, szóval az késznek mondható, de azért majd az is kap pár órát az alaposság kedvéért.

VIABLUE SC-6AIR hangfalkábel Gedeon

Az igazi az volna, ha szereletlenül, dugók nélkül tesztelném, mert a csatlakozók beleszólhatnak a dologba, de az több macerával is jár, szóval be kell érnie mindenkinek ezzel az összevetéssel.

VIABLUE SC-2 hangfalkábel szerelt Gedeon kígyóbőr

A tesztelés az Audiocentrum.hu utolsó szabad Hegel H360 erősítőjén történik majd és a szokásos Revel F228Be hangfalakon. Ha ezen nem jön ki érdemleges különbség, akkor szerintem nem sok mindenen, legalábbis a hangfalkábelek méterárából kiindulva a hozzájuk illő rendszereknél tuti nem, de szerintem lesz mit boncolgatni.

Revel Performa F228Be hangfal és Hegel H360 erősítő és Audioquest Niagara 3000 tápszűrő

Ha ezzel megvagyok a napokban, akkor utána nekiesek egy hasonló RCA kábel összevetésnek is, ami ugyancsak két népszerű versenyzőről szól!

VIABLUE Absorber rezgéscsillapító teszt Gedeon sotfpad