Silent Angel Bremen B2 vs B1 streamer teszt Gedeon Audio
február 25, 2023 By Gedeon Audio Off

Silent Angel Bremen B1 vs B2 streamer összevetés

A Silent Angel Bremen B1 streamer ár-érték arányáról számtalanszor beszéltem már és változatlanul az egyik személyes kedvencem a kategóriában. Érdekes lépés volt a gyártótól, hogy ennek egy integrált tápos verzióját dobták piacra nem rég, amely B2 név alatt található meg. A nagy kérdés az, hogy mekkora is a különbség hangban a két modell között, melyiket éri meg választani és mi alapján.

Silent Angel Bremen B2 vs B1 streamer teszt Gedeon Audio

A Silent Angel Bremen B1 külső 5V-os tápegységet kap tartozékként, amit a gyártó Forester F1 lineáris tápjával tuningolhatunk, ráadásul elég hatékonyan is. Ezt egy korábbi tesztben részleteztem már, szóval azt érdemes elolvasni minél több infóért. A B2 integrált tápegységet kapott és nem is tuningolhatjuk külső táppal DC aljzaton keresztül, csak egy esetleges komolyabb tápkábellel, feltéve hogy ad valami extrát hangban. A tesztelésem elég lényegre törő volt, meghallgattam a B1-et, B1 + F1-et, majd a B2-t és az ezek közt tapasztalt különbségeket adom most át.

Fezz Torus erősítő Silent Angel streamer Revel hangfal Gedeon

A tesztelő lánc az egyik új favorit kombóm volt: Fezz Audio Torus 5060 erősítő, Revel Concerta2 M16 hangfal, VIABLUE kábelezés

A már jól ismert B1 + F1 párossal kezdtem. Testes, erőteljes és kellőképpen megfogott basszusokat kaptam. Volt benne szaft és hús bőven, nem spórolt az izommal, szóval elektronikus és mélyben izgalmas zenéket kiemelkedően szórakoztatóan hozta a szett. A közép szekció tiszta, körvonalas és kellően precíz, de Reveles neutralitással, finomsággal. Nem szúr és vág feleslegesen, csak ha nagyon igényli a zene. Magasban selymesen részletez és a pozíciókat precízen kezeli a téren belül. Ez így összességében nagyon korrekt, minden a helyén van és gyönyörűen reagál a különféle stílusokra. Tiszta szívvel tudom ajánlani.

Silent Angel Bremen B2 vs B1 streamer teszt Gedeon Audio

Következő lépésként átkötöttem a Silent Angel B2 streamert egy Titan Audio Eros tápkábellel (igen, full indokolatlan, de ez volt épp szabadon és gondoltam, hogy a táp hívő ínyencek kedvéért ez se legyen kérdőjel). Karakter és irányzat szempontjából dettó ugyanaz, szóval hatalmas változás stílusban nem lesz a B1 és B2 között. Első érzetem az volt, hogy mintha halkabb lenne egy fokkal a B1 + F1 párossal szemben. Furcsa, de még csendesebbnek és feketébbnek is érzékeltem a hátterét a zenéknek. Ezen túl nem tudtam többet felismerni vakon, szóval bekötöttem a B1-et is önmagában (gyári táppal) egy külön bemenetre, ugyanúgy VIABLUE NF-S1 összekötőkkel. Így már egyértelműbb volt a B1 és B2 közötti különbség, ugyanis a B1 simább, sötétebb a B2 után hallgatva közvetlenül. A B2 fókuszáltabb, élesebb közép és magas tartományban. Talán a zene fénye erősebb a B2-nél és ez a fő különbség a két modell között, ami emberi beszédnél közelségben jelenik meg. Ez nem giga különbség, csak épp hogy megjelenik egyes hangoknál és sávokban. Ha viszont meghallja az ember, akkor utána már nehéz elengedni. Basszusok terén ugyancsak hasonló és amikor a zenéket egészében hallgattam, akkor nem tűnt fel változás. A teszt végén beraktam pár techno anyagot és direkt csak a mélyekre koncentráltam. Így volt olyan track, akkor mintha a B2 erősebbnek tűnt volna, értem ez alatt a lábdobok erejét és izmosságát. Egyes zenéken viszont dettó ugyan olyannak hallottam. Szóval a változás nem a mélyek terén fog megjelenni szerintem, legalábbis ezen a szetten nem jött elő ennél több.

Silent Angel Bremen B2 vs B1 streamer teszt Gedeon Audio

Zárásképpen visszakötöttem a Silent Angel Bremen B1 és Forester F1 párost. Erőteljesebb és kontrasztosabb a teljes hangkép. A közép szekció közelebb lépett, intimebb, tisztább és artikuláltabb az emberi hang, így a részletezés is határozottabb. Nagyon érdekes élmény, ahogy sorban hallgatom a három verziót és olyan, mintha lépcsőzetesen tisztulna ki a közepe és teteje a zenéknek. Önmagában mind a három streamer hibátlannak érződik ebben a láncban és igazából már a B1-nél is szívesen megállnék, de mivel mindenkinek más az elvárása, így van lehetőségünk azt választani, ami a legjobb érzést kelti bennünk és rendszerünkben.

Mindegyik Silent Angel termék meghallgatható előre egyeztetett időpontban.

Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon