Keresés
Quadral Ascent 20LE hangfal Gedeon Audio
május 3, 2022 By Gedeon Audio Off

Streamer HiFi Szett 340K!

Teljes streamer hifi szettet adott árfekvés alatt nehézkesen tudok ajánlani általában, mert kevés a jó és megbízható hálózatos lejátszó, illetve külön komponens esetén könnyen elszáll a költségvetés. Külön erősítő, külön streamer, esetleg még DAC is valamelyikben, plusz mindehhez kábelezés aránytalan a legtöbb esetben, ha egy 100-200 ezer forintos hangsugárzót szeretnénk hajtani. Az alábbi szett elsődleges célja a lehető legjobb ár-érték arány megtartása, rugalmas hálózatos funkcionalitással és egy belépő kategórián túlmutató hangminőséggel!

Gedeon Studio Shop Kuponkód MONO5 Titan Audio Fyne Audio Hegel kupon

Quadral Ascent 20LE hangfal Gedeon Audio

Pár hete jött a hír, hogy a Quadral Ascent 20LE hangfal kifut, de még pár doboz maradt belőle, amit a gyártó extra kedvezménnyel biztosított, így a cirka 220 000 ft,-os listaár helyett 120 000 ft,-ért csíphetőek el az utolsó darabok. Ennek szatén kivitele, íveld doboza, alumínium magas- és titán-pp mély-közép hangszórója egy olyan ékszerdoboz, amely ennyiért rendhagyó a jelenlegi piacot tekintve. Jogos felvetés, hogy miként szerepel az Acoustic Energy AE100 MKII sugárzóhoz képest, amelyet még díjjal is jutalmaztam a kategóriában, viszont erről egy dedikált videó érkezik majd a napokban, ahol igyekszem lefedni a témát.

Quadral Ascent 20LE hangfal Gedeon Audio

A Quadral hangja levegős, finom és nyugodt, szépen megvilágítva a teljes színpadot. Áttetsző és kiemelkedően szépen részletező (ami egyébként egy egyértelmű eltérés az AE100-hoz képest). Hajtani szerencsére nem nehéz, nyugodtan mögé lehet rakni egy belépő láncot is és már hozza is a lényeget. Nyilván változik a hangja, ahogy váltogatjuk az erősítőket, de ár-érték arányt tekintve a 200 000 ft,- környéki erősítőkkel nagyszerű élményt nyújt.

Arcam Solo Uno erősítő Gedeon Audio

Témánál maradva, hogy hogyan is lesz ebből egy 339 000 ft,-os szett, a Jolly Joker erősítőt párosítottam mellé, az Arcam Solo Uno-t! Ez a kis (nagy) tenyérnyi elektronika a teljes streamer funkcionalitást is megoldja Spotify, Tidal, UPnP, Roon, AirPlay 2 és MQA támogatás formájában. Egy hátránya van, hogy csak 1 db 3.5 mm-es jack bemenete van, tehát ha több eszközt is rá akarnánk kábelesen kötni, akkor lehet mellé venni egy kis DAC-ot vagy előerősítőt. Hangja mindig meglep, mikor pár hetente bekötöm valami új sugárzó mellé. Kerek, testes és erős, tiszta és lágy közepekkel, nyitott magasakkal. A Solo Uno erejét fel lehet használni különböző párosításoknál, ami jelen esetben a Quadral Ascent 20LE mellé kapóra is jön!

VIABLUE kábelek Gedeon Audio

Mivel a Quadral nem egy mélyerős termék, így a Solo Uno maszkulinabb ereje kifejezetten jót tesz a hangképnek. Megfogott, gyors, de szignifikáns basszusokat kapunk, ami szélsőséges zenék esetén sem telepszik rá a közép tartományra. 25 m2-ben (számomra) hibátlan közeli arányokat kapok, szellős és levegő marad az élmény. Az legalsó sub részleget nem hozza ki úgy, mint egy álló, de ez nem is erről szól. Elektronikus anyagokra imádtam használni, mert egyfajta folytonos rendezettség és letisztultság érzetet ad. A zsúfolt és bonyolult zenéket kibogozza, nem folynak össze a részletek és a magas frekvenciák határozott kiterjesztést kapnak, nulla fedettség hatással.

Quadral Ascent 20LE hangfal Gedeon Audio

Igen, ehhez még kell egy hangfalkábel és egy állvány, vagy legalább egy szett VIABLUE Absorber M alátét, ha szekrényre kerülnek a Quadral hangfalak, de még így is az egyik kedvenc szett ajánlásom ebben a kategóriában. VIABLUE SC-2 bőven elég lesz, állványból pedig a Kanto SP26PL mind méretében és esztétikájában illik az Ascent-hez. Ha ez ehhez hasonló modern szettet keresel, akkor ezt érdemes felrakni a kívánságlistára, amíg kapható a Quadral!