július 31, 2020 By gedeon Off

Új Acoustic Energy AE520 hangfal!

A korábban tesztelt Acoustic Energy AE500-as hatalmas álló változatát jelentette be az angol gyártó, amely egy arzenálnyi meghajtóval próbál minket meggyőzni az előzetes termékfotókon. Ezzel a gyártó új csúcsmodellt jelölt meg, amely AE520 névre hallgat majd.

Az Acoustic Energy AE520 is karbon membránokat és dóm magas sugárzót használ, tehát a széria szokásos folytatása, ahogy azt általában a gyártóktól megszoktuk. Az anyaghasználat előnye a könnyű súly, merev felület és gyors reakcióidő, amely relatív neutrális reprodukcióra képes a kellő körítéssel. Az állványos AE500-nál megszokott fegyelmezett magas szekció várhatóan azonos lesz ennél a példánynál is.

A jelenlegi AE509 álló hangfallal szemben itt elkülönített 3 db mély hangszórót kapunk, szeparált kamrában elhelyezve. Saját nyákra épített keresztváltó és alsó frekvenciákra optimalizált meghajtókkal fejlesztették a konstrukciót, így levéve a teljes terhet a középtartományról. Felettük további 2 db közép hangszóró és a karbon magas sugárzó található. Meghajtónként 6 liter térfogat áll rendelkezésükre az adott feladatkör pontos, különített elvégzésére.

A hangfaldoboz ugyancsak bitumennel erősített, tehát két réteg MDF közé egy réteg erősítés került, az így csökkentett rezonanciamennyiség a sterilitást segíti elő. Lakkozott és dió furnér borításokkal lesz rendelhető az AE520, amely az állványos tesó alapján gyönyörű lesz élőben. A tartozék talp és tüske adott, látványos kúp formájú kialakítással.

audiocentrum.hu kuponkód gedeon

A hangfal várhatóan Október környékén lesz elérhető és az árát egyelőre nem tudni, de az audiocentrum.hu-nál lesz elsőként hivatalos minden egyéb információ.